Evenemanget har varit

Salong Fronesis

Föredrag & Samhälle

Salong Fronesis

Salong Fronesis Öppet Forum på Konsthall C

Öppet Forum på Konsthall C

29.9 2011
SALONG FRONESIS

Under hösten 2010 arrangerade tidskriften Fronesis en politisk- och samhällsteoretisk samtalssalong. Salongen hölls fyra gånger med följande teman: Migration, Populism, Socialdemokrati, Feminismens framtider. Nu är det dags för säsong II.

Under hösten 2011 kommer Fronesis att i samarbete med ABF arrangera en samtalskväll på Konsthall C. Precis som den förra omgången är tanken är att salongen ska vara ett sammanhang där angelägna frågor kan diskuteras under avslappnade former. Med hjälp av inbjudna gäster kommer vi att undersöka aktuella politiska frågor och i bästa folkbildningsanda presentera teoretiska och estetiska arbeten som kan hjälpa oss att bättre förstå vår samtid. Tanken är också att vi ska umgås och ha roligt.

Torsdag 29.9 2011 kl 18
SALONG FRONESIS V: TEMA KRITIK
I vårt samhälle framhålls ofta kritiskt tänkande som ett ideal. Till exempel uppges förmågan till kritiskt tänkande och värdet av ett kritiskt förhållningssätt vara ett nödvändigt mål på alla nivåer inom utbildningsväsendet. Frågan är emellertid vad som menas med detta kritiska tänkande och kritiska förhållningssätt. Vad ska det kritiska tänkandet leda till? Till en förändring av oss själva och av världen?

I Salong Fronesis V tar vi oss an dessa frågor med utgångspunkt i Fronesis alldeles färska nummer Kritik. Under kvällen undersöker vi också utgångspunkterna för de former av kritik som idag förs fram i den politiska debatten/den estetiska verksamheten/det intellektuella samtalet. Vad syftar kritiken till? Kräver vår tids politiska och sociala utmaningar några särskilda former av kritik? Och vilken aktualitet och potential har klassiska kritiska teoribildningar såsom marxismen, den kritiska teorin, psykoanalysen, det foucaultianska tänkandet idag?

Kvällen kommer att inledas med ett panelsamtal med Anders Johansson (litteraturvetare och kritiker), Malin Rönnblom (statsvetare och feministisk forskare) och Sharon Rider (filosof). Leila Brännström modererar.

Efter en paus håller Magnus Hörnqvist (Kriminolog och Fronesis-medarbetare) ett kort föredrag om vad som är specifikt för den marxistiska kritiken.

Kvällen avslutas med musik och samkväm.

Med stöd av ABF Stockholm

Lägg till en tagg
Arrangör av Salong Fronesis

Konsthall C

Telefonnummer

Websida

http://www.konsthallc.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Farsta, Cigarrvägen 16

Spara intressen för Salong Fronesis
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Salong Fronesis

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Salong Fronesis

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Haga Forum
Konference och restaurang i Hagaparken
Föredrag & Samhälle Medborgarplatsens bibliotek
Tyst läsesal och Barnbibliotek
Föredrag & Samhälle Enskede Bibliotek
Böcker, musik och internet
Jag söker
Laddar guider...