Evenemanget har varit

MARKET // DANS

Scen & Teater

MARKET // DANS

MARKET // DANS ANNA WESTBERG på Atalante 9/5

ANNA WESTBERG på Atalante 9/5

Anna Westberg, en av Göteborgs mest etablerade dansare på frilansscenen i Göteborg, gästar GAS festivalen och scenen Atalante med solot Market, i koreografi av den legendariska amerikanska koreografen Deborah Hay. Anna har tidigare i år visat solot på Dansens hus i Stockholm och fått strålande recensioner.

Sommaren 09 deltog Anna Westberg i Solo Performance Commissioning Project (SPCP), ett koncept utarbetat av Deborah Hay. Hay var en av medlemmarna i den banbrytande gruppen Judson Dance Theater, som verkade i New York i det tidiga sextiotalets postmoderna experiment inom dansfältet. Sedan dess har Hay oförtrutet arbetat vidare med att utforska vad dans och scenkonst är, och hur vi kan vidga vår förståelse av denna konstform. SPCP innebär att deltagarna tar del av ett manus och lär sig ett solo koreograferat av Hay. Efter två veckors studier med Hay får deltagaren skriva ett kontrakt där de förbinder sig att, om de vill arbeta vidare med solot, repetera varje dag i minst tre månader innan verket visas för publik. Efter denna praktik äger de rätten att framföra solot som sin egen bearbetning.

Anna Westberg är dansare verksam i framförallt Göteborg sedan mer än tjugo år. Klassisk balettutbildning, med vidare studier i releasetekniker och improvisation i bl a Amsterdam och New York. Viktiga samarbeten har varit med scenen Atalante och koreograf Gunilla Witt, kontrabasisten Nina de Heney/konceptet DancenBass och egna grupperna Floke och Skogspunk. Joel Brindefalk är konstnär och kompositör aktiv sedan tidigt 90-tal. För närvarande bor och verkar han i Göteborg och har de senaste åren studerat komposition på individuella musikerprogrammet vid Högskolan för scen och musik. Han studerar idag på Valands konsthögskola. Joel är djupt rotad i svensk EAM och den tidiga elektroniska scenen och har under åren varit involverad i projekt som spänner över många genrer inom den elektroniska musiken, allt ifrån ljudkonst till electronica och improviserad friform. Idag sysslar han framförallt med s.k. generativ musik och konst, ofta i form av ljudinstallationer men han arbetar även med ljuddesign samt komponerar för dans.

Musiken till Market är skapad med hjälp av det generativa verket Morphony som bl.a är en internetbaserad ljudinstallation.www.morphony.com SPCP/Stockholm är initierat av Dansens Hus i samarbete med Konstnärsnämnden och fonden Framtidens Dansare i Jan Zetterbergs minne.

SPELAS 9 MAJ KL. 18.00
Längd: 30 minuter + efterföljande samtal med publiken.

Lägg till en tagg
Arrangör av MARKET // DANS

Atalante

Telefonnummer

Websida

http://www.atalante.org/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Övre Husargatan 1

Spara intressen för MARKET // DANS
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för MARKET // DANS

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för MARKET // DANS

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Market
Koreanskt möter mexikanskt på
Matkultur / Scen & Teater Oakleys Showrestaurang
Mat och middagsshow på Tredje Långgatan
Restaurang Linnéa Art Restaurant
Restaurang med glaskonstdekor på Södra
Museum & Gallerier Galleri Anna H
Konstgalleri på Aschebergsgatan

De som gillade detta gillade också

Utställning Dana Sederowsky
Utställningens titel: Hasselblad
Jag söker
Laddar guider...