Evenemanget har varit

Hindi Zahra

Konsert

Hindi Zahra

Hindi Zahra Brewhouse

Brewhouse

Under Selam African Festival på Nalen i november 2010 gjorde Hindi Zahra stor succé. I TV4:s morgonprogram meddelade hon själv att det var en av de bästa publikupplevelserna hon varit med om. I april kommer Hindi tillbaka för ett kärt återbesök!

Hindi Zahra växte upp i en Berberfamilj i Marocko med landets musik och natur ständigt närvarande. Hon föddes in i en musikalisk smältdegel, med musicerande och improviserande farbröder, och där allt från den traditionella nordafrikanska musiken till Bob Marley och Bob Dylan fanns omkring henne. Vid 18 års ålder flyttade hon till Paris med sin pappa och fick jobb på Louvren. I Paris kunde hon också utveckla sitt stora musikintresse och utforska allt från opera, jazz, klassisk arabiskt och hiphop. Men hon upptäckte att färdiga mallar inte låg för henne. Operan kändes för elitistisk och tävlingsinriktad, i jazzen efterlyste hon mer improvisation och efter en tid i hiphopkretsar började hon sakna musikinstrument. När hon samarbetade med klassiska arabiska musikerna blev de irriterade när hon ville sjunga på engelska - det passade inte in för det var inte traditionsenligt. Hon fick helt enkelt skapa sin egen musik - ett musikaliskt landskap målat med vokaljazz, akustisk pop, modern soul och blues med nordafrikanska influenser.

Debutalbumet “Handmade” listades i dagarna som årets bästa skiva av Nanuska Yeaman på DN med motiveringen: ”En modern klassiker från årets mest spännande kosmopolit och rekommenderad lyssning för intoleranskungen Sarkozy.”

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Hindi Zahra

Brewhouse

Pris

240 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.brewhouse.se

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Åvägen 24

Spara intressen för Hindi Zahra
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Hindi Zahra

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Hindi Zahra

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang bEAT
Vällagad lunch vid Evenemangsstråket
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...