Evenemanget har varit

Sara Nilsson

Utställning

Sara Nilsson

Sara Nilsson Galleri 54

Galleri 54

6/5 - 5/6 2011
VERNISSAGE Fredag den 6 maj kl 18-21

SARA NILSSON
"Det börjar likna en förening"

"Det börjar likna en förening" på Galleri 54 är Sara Nilssons första separatutställning i Göteborg. Sara Nilsson intresserar sig för ett visuellt berättande och av att skapa fiktiva världar, men som baseras på den verkliga. Hon arbetar främst med figurativt måleri, skulptur och installation. De senaste åren har Sara Nilsson arbetat med en serie målningar som utspelar sig i skog och mark. Hennes examensarbete "Camp - på tillfälligt besök i naturen" på Konstfack 2007 blev startpunkten för en tematik som kretsar kring eskapism, eskapader och naturen som en tillflyktsort.

I målningarna figurerar det karaktärer som dragit sig undan från samhället och ut i naturen för att söka svar på sina existentiella frågor. En slags lågmälda rebeller i bleka kulörer med inspiration från gröna vågen, floraböcker och nordiska landskap. I sin jakt på frihetskänsla och viljan att förändra signalerar figurerna genom små, subtilt demonstrativa gester med flaggor och plakat. De är egensinniga karaktärer med en bakåtsträvande framtidstro.
Tidigare har karaktärerna agerat ensamma i målningarna men i utställningen "Det börjar likna en förening" på Galleri 54 har de börjat gruppera sig och samarbeta. I verken möter vi bl.a. en organisation i arbete, ockupanter i flora, en ljusmanifestation, stormöte och en stillsam strejk i ödemarken. Sara Nilssons verk har rötterna i en slags landskaps- och porträttradition, vilken nu möter flower-power och flora & fauna. Sara Nilsson har hämtat mycket inspiration från dels 60-/70-talsrörelser och dess kollektiva handlingar, men också från en brokig skara av inspirationskällor som tillsammans skapar speciella stämningar. De rör sig mellan allt från grafiska noveller som t.ex. "Black Hole" av Charles Burns, till Skagenmålarnas speciella ljus. Från proggmusik till Caspar David Friedrich. Från Tove Janssons naturbeskrivningar, till en scen i filmen Rambo där han återvänder till hembygden.

Sara Nilsson (f. 1978) är utbildad på Konstfack och har tidigare ställt ut på bl.a. Haninge Konsthall, Riche, Skulpturens hus och fick 2009 Konstnärsnämndens 1-åriga arbetsstipendium.

www.saranilsson.com

ÖPPET: TIS-TORS 13-18 | LÖR-SÖN 12-16

Lägg till en tagg
Arrangör av Sara Nilsson

Galleri 54

Telefonnummer

Websida

http://www.galleri54.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Kastellgatan 7

Spara intressen för Sara Nilsson
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Sara Nilsson

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Sara Nilsson

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Veckodagar
Pågår mellan:
06 maj 2011 - 06 juni 2011
Tisdagar: 13:00 - 18:00
Onsdagar: 13:00 - 18:00
Torsdagar: 13:00 - 18:00
Fredagar: 18:00 - 21:00
Lördagar: 12:00 - 16:00
Söndagar: 12:00 - 16:00
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Galleri Ferm
Konst vid Karl Gustavsgatan
Museum & Gallerier Galleri Uddenberg
Galleri på Kastellgatan
Museum & Gallerier Galleri Sintra
Galleri och butik i Haga
Museum & Gallerier Galleri Oro
Konstgalleri på Karl Johansgatan
Museum & Gallerier Galleri 20
Lokala konstnärer i Västra Frölunda
Jag söker
Laddar guider...