Evenemanget har varit

Hemland?

Scen & Teater

Hemland?
GöteborgsOperan

Gränsbrytande koreografer blandar allvar, ironi och underfundig humor i varsitt danskonstverk på temat utanförskap och identitet.

Sharon Eyal från Israel är en danskonstnär med en unik röst: sensuell, dramatisk, precis och med stark känsla för form och komposition. I över 20 år har hon varit dansare, medregissör och huskoreograf vid ett av världens mest framstående danskompanier: Batsheva Dance Company i Tel Aviv. Sedan 2005 har Eyal och Behar skapat en rad kritikerrosade verk som begeistrar publiken. Om verket Bill från 2010 skrevs bland annat "… inte bara ett nytt, välkoreograferat dansverk, men en milstolpe, en anmärkningsvärd och underbar kreation av en begåvad och mogen koreograf." Med sig har Eyal ett högkreativt team som arbetar med allt ifrån opera och dans till technoravepartyn. Temat för deras kreation är individen och massan.

Paret Roni Haver och Guy Weizman, i dag boende i Holland, är båda barn till tyska och marockanska immigranter i Israel. Med mystik, förförelse och dynamik fokuserar de på samtida ämnen med syfte att inspirera, konfrontera och beröra publiken. Deras återkommande tema är personlig frigörelse, skildrat med ett uppfinningsrikt, rått rörelsespråk. Känslan av att vara främling i sitt eget hem delas av många immigranter. Den som tvingats lämna sin hemvist, och sina nära och kära, kallar sällan sin nya plats för "hem." Generationer senare kan detta hem fortfarande saknas - det finns varken i den gamla världen eller i den nya. Mama I’m Coming Home, skapat för GöteborgsOperans Danskompani, är ett verk om social identitet som ställer frågor om det förflutna och om tillhörighet.

Det blir en tankeväckande afton, där koreograferna med allvar, ironi och underfundig humor betraktar utanförskap och identitet ur sinsemellan mycket olika vinklar.

Lägg till en tagg
Arrangör av Hemland?

GöteborgsOperan

Websida

http://www.opera.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Christina Nilssons gata 1

Spara intressen för Hemland?
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Hemland?

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Hemland?

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang GöteborgsOperan Resto
Ett ekologiskt kök
Matkultur / Scen & Teater Oakleys Showrestaurang
Mat och middagsshow på Tredje Långgatan
Restaurang Linnéa Art Restaurant
Restaurang med glaskonstdekor på Södra
Museum & Gallerier Galleri Anna H
Konstgalleri på Aschebergsgatan
Hobby & Skapande / Barn & Familj Pick-n-Paint
Måla keramik i Linnéstaden
Jag söker
Laddar guider...