Evenemanget har varit

Svansjön

Scen & Teater

Svansjön

Svansjön, Kungliga Baletten

Gästspel på GöteborgsOperan

Det är världens mest kända klassiska balett, dansad till Tjajkovskijs magiska musik. Kungliga Baletten avslutar danssäsongen med ett pampigt gästspel.

Gästspel av Kungliga Baletten från Stockholm.

Titta på en film från föreställningen på Kungliga Operan.

Svansjön, baletternas balett, till Pjotr Tjajkovskijs fantastiska musik, hade urpremiär i Moskva 1877, men blev då ingen större succé. I och med Marius Petipas och Lev Ivanovs version från Marinskijteatern i St Petersburg 1895, började verket sitt segertåg över världen, ett segertåg som pågår än idag. I Svansjön återfinns många av den klassiska balettrepertoarens mest berömda bravurnummer, men också romantiska pas de deux, pampiga balscener och mörka intriger. Prins Siegfried förälskar sig i den vackra Svandrottningen, men den onde Trollkarlen gör allt för att krossa deras lycka.

Med Kungliga Balettens gästspel ges Göteborgspubliken tillfälle att åter uppleva Svansjön. Denna uppsättning iscensattes för Kungliga Baletten av den ryska koreografen Natalia Conus redan 1964 och blev synnerligen uppskattad, inte minst för det lyckliga slutet. Kungliga Baletten är ensam i världen om att dansa denna ljusa och klassiska tolkning.

År 2008 hade Conus version nypremiär i Stockholm. Den följdes av en månadslång turné i Kina till Beijing, Shanghai och Macao.Till nypremiären designade den idag framlidne David Walker de bortåt 120 romantiska kostymerna på nytt. Tillsammans med Henry Bardons sagolika scenbilder utgör de en sann ögonfröjd. Tjajkovskijs storslagna musik framförs av GöteborgsOperans Orkester.

Kungliga Baletten gästspelade på GöteborgsOperan, Stora scenen, våren 2002 med tre föreställningar av Svansjön, då i koreografi av Sir Peter Wright efter Petipa och Ivanov. En av rollerna dansades då av Johannes Öhman, GöteborgsOperans nuvarande balettchef.

Lägg till en tagg
Arrangör av Svansjön

GöteborgsOperan

Telefonnummer

Websida

http://www.opera.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Christina Nilssons Gata 1

Spara intressen för Svansjön
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Svansjön

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Svansjön

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang GöteborgsOperan Resto
Ett ekologiskt kök
Matkultur / Scen & Teater Oakleys Showrestaurang
Mat och middagsshow på Tredje Långgatan
Restaurang Linnéa Art Restaurant
Restaurang med glaskonstdekor på Södra
Museum & Gallerier Galleri Anna H
Konstgalleri på Aschebergsgatan
Jag söker
Laddar guider...