Evenemanget har varit

Sonny & The sunsets

Konsert

Sonny & The sunsets

Teaspoon

Woody West & Showdown

Woody West & Showdown presenterar stolt:

SONNY & THE SUNSETS (US) + support
Den närmast löjligt talangfulla San Franciscobaserade garage-rockscenen har på senare år fullkomligt exploderat och spännande namn som indiesuccén GIRLS, folkrockarna i VETIVER, Sub Pop’s KELLEY STOLTZ och psycherockarna WOODEN SHJIPS har följts av THE FRESH & ONLYS, PAPERCUTS, THEE OH SEAS, TY SEGALL, THE SKYGREEN LEOPARDS och CITAY.

En av det starkast glimmande guldklimparna på scenen är SONNY & THE SUNSETS vars opretantiösa 50-60th-vintage-pop-retro-rock-melodier med smarta glimten-i-ögat-texter har en omedelbar charm. Bandets frontfigur Sonny Smith har en oförskämd förmåga att skriva enkla låtar som ekar av tidlös rockhistoria men med högst personlig och samtida orginalitet. Kompbandet The Sunsets har fungerat som ett alternativt superband bland vännerna på den lokala garagerock-scenen och har innehållit folk från Thee Oh Seas, The Fresh & Onlys, Skygreen Leopard men innehåller numera Kelley Stoltz (Sub Pop), Tahlia Harbour (Citay) och Ryan Browne.

Den extremt kreative Sonny Smith har även hunnit med smått galna konstprojektet “100 Records" där han låtit 100 konstnärer skapa skivomslag till 100 påhittade rockband och låttitlar. Till projektet har han sedan skrivit och spelat in en låt för varje artist, alltså 100 olika låtar, tillsammans med bla Ty Segall och Bart Davenport. Sonny & The Sunsets debutalbum “Tomorrow Is Alright" lyftes till skyarna av Pitchfork (8.0) och återutgavs av indielabeln Fat Possum (Smith Western, Band Of Horses, Black Keys) som i dagarna gett ut heta uppföljaren “Hit After Hit" som även den lovordats i indiepressen (7.7 denna gång av Pitchfork!).
http://www.sonnysmith.com/
http://www.myspace.com/sonnythesunsets
http://www.fatpossum.com/artists/sonny-and-the-sunsets

TEASPOON
Teaspoon har i snart tre år spridit sin psykedeliska pop inspirerad av det sena 60-talet, rymden och antik levnadskonst runt om i världen. De har hunnit med att supporta legendariska The Pretty Things och spelat flitigt i Skottland.
3 Juni släpper Teaspoon sin debutsingel “Dream Girl"/"Anthony’s Songe" på Glasgow-labeln EWO Records. Singeln kommer ut på sjutumsvinyl och eventuellt så kallad download.
http://www.myspace.com/lysergicteaspoon

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Sonny & The sunsets

Henriksberg

Pris

80 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.burningwest.com

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Stigbergsliden 7

Spara intressen för Sonny & The sunsets
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Sonny & The sunsets

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Sonny & The sunsets

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Bar / Konsert Friday Night Live på Västerhus
Livemusik i världsklass på Västerhus
Jag söker
Laddar guider...