Evenemanget har varit

Releaseparty med Uncas Tribe!

Bar / Konsert

Releaseparty med Uncas Tribe!

Releaseparty med Uncas Tribe! Jazzå Restaurang och

Jazzå Restaurang och Bar

Vilket är Göteborgs hemligaste band? Det kan mycket väl vara Uncas Tribe. Trots att göteborgsbandet funnits i mer än ett decennium har de inte gjort mycket väsen av sig i hemstaden. Nu tänker de ändra på det! Kommande söndag, 18/12, släpper bandet en ep med fyra nya låtar på S/S Marieholm. Dessa fyra låtar ska ge mersmak inför den fullängdare som de planerar nästa år. Uncas Tribes musik kretsar kring sångaren och låtskrivaren Uncas Rydéns vackra och egensinniga men ibland svårfångade texter och melodier. Här blandas smäktande kärleksballader med surrealistiska popskildringar och burleska pubrockstexter i dixielandskostym. Resultatet kan beskrivas som brittisk pop möter americana möter klassisk rock - ibland med influenser från både jazz och psykedelia. Någon har sagt Pink Floyd, en annan David Bowie, en tredje Dire Straits. Beatles är alla överens om, åtminstone när det kommer till melodierna. När Uncas öppnar munnen är det dock många som tänker på Bob Dylan. Gammal skåpmat, visst - men ändå inte. Influenserna har förvisso några år på nacken, men Uncas Tribe låter påfallande modernt. Eller kanske snarare tidlöst.

Uncas Tribe består av fem starka profiler i Göteborgs musikliv: förutom Uncas Rydén, finns här sedan långt tillbaka basisten Gian Kündig och gitarristen Henrik 'Pilen' Pilquist. Nytillkomna sedan ett par år är trummisen Chris Montgomery och keyboardisten Fabian Kallerdahl. Alla utsökta musiker med både stor erfarenhet, nyfikenhet och en närmast gränslös musikalitet. Nu är det alltså dags att visa upp för världen vad de har åstadkommit de senaste åren. Som de själva säger: "Vi tror att det blir något stort, vi hoppas att det blir något att minnas. Vi lovar i alla fall att det inte blir tråkigt!" Eller som vi säger: Missa inte detta!

Kvällen går i Jenny Linds tecken: 50 kronor i entré, 50 kronor för en skiva (om man så vill). Det går utmärkt att äta före eller under konserten, som börjar runt 20.30. Det kan bli trångt, så boka bord på tel: 031-10 59 65. 4:e advent? 6 dagar till jul? Get in the spirit with Uncas Tribe! Hjärtligt välkomna!

Lägg till en tagg
Arrangör av Releaseparty med Uncas Tribe!

Jazzå Restaurang och Bar

Pris

50 kr

Telefonnummer

Websida

http://jazza.nu/blog/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Gustav Adolfs torg

Spara intressen för Releaseparty med Uncas Tribe!
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Releaseparty med Uncas Tribe!

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Releaseparty med Uncas Tribe!

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Krog & Pub Jazzå Bar och Restaurang
Musikhak på S/S Marieholm
Bar / Konsert Friday Night Live på Västerhus
Livemusik i världsklass på Västerhus
Bar / Restaurang Restaurang Oceanen
Inga konstigheter på Stigbergstorget
Bar / Krog & Pub Foxes Sportbar
Pub och restaurang vid Gibraltargatan
Bar / Restaurang Carnegie Kaj
Novotels restaurang vid Klippan
Jag söker
Laddar guider...