Evenemanget har varit

Krilja

Konsert

Krilja
Musikens Hus

Onsdag 15 Maj
KRILJA

Krilja är en göteborgsbaserad trio som spelar traditionella romska sånger från Ryssland och Östeuropa. Musiken är av obestämd ålder men i många fall från 1800-talet och framåt, och skiftar mellan det lyriskt melankoliska och det eldigt intensiva. Texterna är på romanes och ryska och handlar om sorg, smärta, fattigdom och lidande, men även om kärlek och passion.

Arrangemangen utgörs av egna tolkningar som musikerna improviserat fram, ofta influerade av bland annat flamenco, men är ändå trogna den traditionella stilen.
Namnet Krilja betyder "vingar" på vissa romska dialekter och även på ryska.

Marita Johansson (sång)
Marita Johansson har ända sedan barnsben varit mycket intresserad av romsk musik och kultur. Hon började för många år sedan samla gamla traditionella romska sånger från Ryssland och Östeuropa som hon nu införlivat i sin stora repertoar. Har studerat musik och sång privat och även, för låttolkningens skull, tillägnat sig flera romska dialekter samt ryska. Marita sjunger även annan folkmusik, bland annat sefardiska sånger.

Jonas Liljeström (fiol)
Jonas Liljeström började spela fiol på hel- och halvprofessionell nivå år 1990. Han har deltagit i grupper med vitt skilda inriktningar under årens lopp och var även delaktig i organiserandet av den årliga irländska kulturfestivalen Gothenburg Irish Festival i slutet av 1990-talet. Han behärskar ett stort antal olika stilar, bland annat nordisk, brittisk och irländsk folkmusik, jazz, blues, bluegrass, klezmer och olika sorters östeuropeisk folkmusik. Hans senaste projekt inkluderar CDn "Romani Ragusta" som han spelade tillsammans med Ralf Novak-Rosengren Trio, och som släpptes i oktober 2012. Jonas är även doktorand i musikvetenskap vid Göteborgs universitet.

Emil Pernblad (gitarr)
Emil Pernblad blev i unga år fascinerad av flamenco, och från 90-talet och framåt bosatte han sig periodvis i Spanien för att studera musiktraditionen. Emil är idag verksam som frilansmusiker med Europa som arbetsfält. I jakt på nya uttryckssätt väljer han ofta att gå långt från de spanska tongångarna och ofta hörs arabisk, keltisk, latinamerikansk, rysk eller svensk musik strömma från hans gitarr eller luta. Emil har komponerat musik för teater och tv, och arbetar även som gitarrpedagog. Emil och Jonas har arbetat ihop förut, främst i gruppen Celtic Connections mellan åren 1990 och 1996.

Fri entré. kl 20.00
På Café Hängmattan. Meny & bar.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Krilja

Musikens Hus

Websida

http://www.musikenshus.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Djurgårdsgatan 13

Spara intressen för Krilja
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Krilja

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Krilja

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Kafé Kafé Hängmattan
Kulturkafé i Musikens hus, Majorna
Spel & Kroglek Musik Quiz
Onsdagar på Puben Henriksberg
Marknad & Loppis Freddans Musik
Begagnade instrument på Odinsplatsen
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Bar / Konsert Friday Night Live på Västerhus
Livemusik i världsklass på Västerhus
Jag söker
Laddar guider...