Evenemanget har varit

Poesi och Prosa: Staden

Scen & Teater

Poesi och Prosa: Staden

Poesi och Prosa: Staden Marcus Birro m.fl. på

Marcus Birro m.fl. på Musikens Hus

Tema: Staden.
Med: Marcus Birro, Gunnar Harding, Linn Hansén och Trude Marstein.

Om författarna: Marcus Birro är poet, författare, bloggare och krönikör i Sveriges Radio P3. Han debuterade 1992 tillsammans med sin bror Peter med diksamlingen Det oehörda/I den andra världen. Efter det har han gett ut flera uppmärksammade böcker, både poesi och romaner. Senaste boken, Svarta vykort, kom 2007 och behandlar sorgen efter förlusten av två för tidigt födda barn. Han är född i Göteborg 1972 men bor numera i Norrköping och är erkänd för sina uppträdanden på scener runt om i Sverige.

Linn Hansén är poet som både skriver enskilt och i kollektiven Sharks och G=T=B=R=G. Hon är arrangör för Göteborgs Poesifestival och Queerlitteraturdagen och sitter i redaktionen för tidskriften och förlaget Glänta. Hansén och debuterade 2008 med diktsamlingen Ta i trä. Den behandlar på olika vis kommun och stadslandskap och utmanar gränser, både geografiska gränser och boksidans gränser som emellanåt tycks fortsätta och börja utanför bokens pärmar.

Gunnar Harding är en av våra stora poeter som nyligen givit ut sin nittonde diktsamling - Innerstad. Här utgörs utsikten av de närmaste landskapen, stadens gator och dess invånare. Här finns också en svit innerliga kärleksdikter riktade till partnern Margareta. Gunnar Harding har också blivit känd för en stor publik för sin massiva översättargärning som spänner över många språk och epoker. Några höjdpunkter utgör trilogin om den engelska romantiken, liksom praktverken om Apollinaire och Ezra Pound och deras respektive estetiska miljöer. Gunnar Harding sitter i De Nios Akademi och har belönats med bland annat Bellmanpriset (1992), Svenska Dagbladets Litteraturpris (1995), Ferlinpriset (2001) och Sveriges Radios Lyrikpris (2004).

Trude Marstein är en av Norges nu mest spännande unga författare. Hon debuterade 1998 med romanen Sterk sult, plutselig kvalme. 2007 fick Marstein det prestigefyllda P O Enquist priset. 2009 gavs romanen Göra gott ut på svenska, för vilken hon vann det norska kritikerpriset. I den får vi följa 118 av invånarna i en liten norsk stad under en het sommarhelg. De ständiga perspektivskiftena skapar en myllrande berättelse och är ett hisnande nedslag i livet under en nästintill vanlig dag.

Entré: 80:- Förköp
Kl 19.00 i konsertlokalen/stora scen på Musikens hus.
Meny & bar.
Arr: Författarcentrum Väst.

Lägg till en tagg
Arrangör av Poesi och Prosa: Staden

Musikens Hus

Pris

80 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.musikenshus.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Djurgårdsgatan 13

Spara intressen för Poesi och Prosa: Staden
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Poesi och Prosa: Staden

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Poesi och Prosa: Staden

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Matkultur / Scen & Teater Oakleys Showrestaurang
Mat och middagsshow på Tredje Långgatan
Museum & Gallerier Göteborgs Stadsmuseum
Allt om stadens historia och nutid
Utställning Stadens grundande
Göteborgs Stadsmuseum
Kafé Kafé Hängmattan
Kulturkafé i Musikens hus, Majorna

De som gillade detta gillade också

Jag söker
Laddar guider...