Evenemanget har varit

Damien Jurado

Konsert

Damien Jurado

Damien Jurado Nefertiti

Nefertiti

DAMIEN JURADO

Support: Tom Brosseau.

Woody West presenterar...

Damien Jurado startade sin musikaliska karriär med en stöld av en bas i slutet av 80-talet för att sedan starta bandet Coolidge ihop med David Bazan (Pedro the Lion) i Seattle. På 90-talet började han, influerad av Nick Drake och Bob Dylan, att skriva enkla folksånger som soloartist och snart hade Sub Pop signat honom för debutalbumet Waters Ave S. 1997. Efter det femte albumet I Break Chairs där folksångerna bytts mot mer indierockiga tongångar bytte han skivbolag till Secretly Canadien och tog återigen sikte på sin akustiska sida, mer tid med familjen och ett jobb som förskolelärare.

Sommaren 2010 kom tioende och senaste skivan, Saint Bartlett ut. Den producerades av Jurado själv ihop med Richard Swift och ansågs av många vara det bästa han gjort. Det var bara starten på det samarbete som nu mynnat ut i kommande skivan Maraqopa (släpps 21a februari på Secretly Canadian). Det är fortfarande samma lågmälda detaljer och egensinniga anslag som vi är vana vid. Det är fortfarande återhållsamt, fängslande och oroande på samma gång, men det är nya kreativa grepp som stakar ut en helt ny riktning för Damien. Ni som såg förra vårens solospelningar vet dessutom att han aldrig låtit bättre live.

Jurados tid är nu.

Kvällen innehåller även Nathalie Portmanfavoriten, singer/songwritern Tom Brosseau. En mycket litterär ung man uppväxt i North Dakota nära kanadensiska gränsen men numera hemmahörande i Kaliforniens L.A. Hans änglalika falsett berättar historier av idag, men de låter som sånger från en tid på 20-30-talet då Harry Smith for runt i den amerikanska södern och dokumenterade folk och bluesartister. Hans säregna personlighet har bland annat lett till att Jack White släppt vinylsingeln "Gonna Lay Down My Old Guitar" som duett med Tom och John C Reilly och han har blivit förevigad av L.A.s superfotograf Autumn De Wilde. "Om David Lynch var en alt-countrysångare" var det visst någon som sa.

Lägg till en tagg
Arrangör av Damien Jurado

Nefertiti Jazz Club

Pris

220 kr

Websida

http://www.nefertiti.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Hvitfeldtsplatsen 6

Spara intressen för Damien Jurado
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Damien Jurado

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Damien Jurado

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb / Restaurang Nefertiti
Jazzklubb med variation
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...