Evenemanget har varit

Dennis Huntington Minneskonsert

Konsert

Dennis Huntington Minneskonsert

Dennis Huntington Minneskonsert Nefertiti

Nefertiti

DENNIS HUNTINGTON Minneskonsert

LOVE EXPLOSION + LAG OCH ORDNING + HUNTINGTON BAND + TOGGES GOSSAR + FRED PÅ JORDEN

Den 15 juni 2011 gick Dennis Huntington plötsligt och tragiskt ifrån oss. Folkbildare, samhällsskildrare och rockpoet, musiken var för Dennis en del av livet och ett verktyg för att bemöta samhällets orättvisor.

1968 började Dennis sjunga och spela i Love Explosion, ett musikkollektiv som han spelade med tills han gick bort. Jag tror att Love Explosion var det band som han, trots ibland decennielånga pauser alltid kunde identifiera sig i. Kaotiskt poetiskt och plötsligt radikalt, Love Explosion var banbrytande på undergroundscenen i Göteborg. Röda Ropet var ännu radikalare, och ännu mer organiserade. Ett band Dennis själv aldrig spelade i, men som han skrev många uppskattade låtar till. “Rudolf E stark" av Röda Ropet var en låt som ofta hördes spelas på fritidsgårdarna i Göteborgs utkanter.

Utvecklingen mot ett hårdare och mörkare anslag följde på många sätt tidsandan. Lag och Ordning var under 70-talet tillsammans med Huntington Band Dennis egna projekt, punkiga rockorkestrar där han spelade och sjöng vad han ville, fri från samhällets pekpinnar. Förutom att sjunga, skriva låtar och spela munspel och gitarr, spelade han också trummor i Togges Gossar som ofta kunde ses spela på bröllop och fördelsedagsfester, där de framförde personliga tolkningar av Ålefeskarns Vals och Velvet Underground.

Dennis var förutom min farsa en enastående musiker och inspiratör. Ett av mina första minnen var när jag, farsan och brorsan spelade in låtar från Roy och Rogers Macken hemma i Barkkulla. Farsan var skitseriös, jag var fyra, och det var början av ett liv av musik, bland annat i bandet Fred på Jorden, som också spelar några av Dennis låtar denna kväll.

Förutom medlemmar och vänner från dessa band kommer under kvällen människor som på olika sätt inspirerats av Dennis Huntington framföra och tolka hans låtar. Kom och dansa, ta en tår eller fäll en.

/Ivar Huntington

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Dennis Huntington Minneskonsert

Nefertiti Jazz Club

Pris

150 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.nefertiti.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Hvitfeldtsplatsen 6

Spara intressen för Dennis Huntington Minneskonsert
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Dennis Huntington Minneskonsert

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Dennis Huntington Minneskonsert

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb / Restaurang Nefertiti
Jazzklubb med variation
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...