Evenemanget har varit

ELECTRIC BOYS

Konsert

ELECTRIC BOYS

ELECTRIC BOYS Parken 29 juli

Parken 29 juli

Parken presenterar stolt: ELECTRIC BOYS

Electric Boys bildades som duo 1988 i Stockholm av Conny Bloom (sång och gitarr) och Andy Christell (bas) och fick en hit med låten All Lips N’ Hips samma år, varefter medlemmarna Franco Santunione (gitarr) och Niclas Sigevall (trummor) tillkom. Bandet slog ner som en bomb i dåtidens pop-Sverige med sin egensinniga blandning av groove, Beatles-psychedelia och tunga gitarr-riff.

1989 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Funk-o-Metal Carpet Ride . Albumet gavs sedan ut internationellt med fem nya låtar producerade av demonproducenten Bob Rock (Metallica, Mötley Crüe med flera). Electric Boys turnerade flitigt i Europa och i USA, där de låg på Billboardlistan samtidigt som MTV spelade All Lips N’ Hips på "heavy rotation". I Sverige hade bandet även en stor hit med För Fet För Ett F**k , en specialskriven låt för den nu bortgångne komikern Svullo. Låten sålde platina och hamnade etta på Trackslistan. 1992 kom uppföljaren Groovus Maximus inspelad i klassiska "Beatles-studion" Abbey Road i London och bandet fortsatte sitt turnerande främst i USA, UK och Sverige.
1994 släpptes Freewheelin’.

Bandet upplöstes med en avskedskonsert i Stockholm kort därefter. Efter fyra år i Hanoi Rocks återförenade Conny Bloom och Andy Christell Electric Boys, i orginalsättning, i början av 2009. På våren släpptes Now Dig This , ett Best Of-album och den 5 juni premiärspelade de på festivalen Sweden Rock i Blekinge. Under sommaren gjorde gruppen festival- och klubb spelningar i Sverige, Finland och England.

I september avslutades en liten men omtalad klubbturné i Sverige. I december var Electric Boys support åt Alice Cooper. Bandet har varit i skivstudion under hösten och spelat in nytt material som kommer släppas hösten 2010. - Det blir en klassisk Electric Boys-platta med gitarriff för dom som vill spela luftgitarr, melodier för dom som vill sjunga och sväng för dom som vill dansa, säger Conny Bloom. DISKOGRAFI Funk-O-Metal Carpet Ride (1989) Funk-O-Metal Carpet Ride- International Version (1990) Groovus Maximus (1992) Freewheelin (1994) Now Dig This - The Best Of (2009)

Insläpp: 20.00
På scen: 22.00
Förköp: ticnet.se

Lägg till en tagg
Arrangör av ELECTRIC BOYS

Parken

Pris

130 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.parken.se

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Vasagatan 43B

Spara intressen för ELECTRIC BOYS
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för ELECTRIC BOYS

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för ELECTRIC BOYS

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Park Aveny Café
Klassisk mötesplats!
Nattklubb Park Lane
Klassiker på Avenyn
Specialerbjudanden Brunch
Helger på Park Aveny Café
Kropp & Själ St Jörgen SPA
Park Resort på Hisingen
Jag söker
Laddar guider...