Evenemanget har varit

Little Dragon

Konsert

Little Dragon

Little Dragon Parken

Parken

LITTLE DRAGON - torsdag 5 maj

LITTLE DRAGON GÖR TVÅ SVERIGESPELNINGAR I VÅR OCH DEN ENA ÄR PÅ PARKEN!

När Little Dragons "Machine Dreams" släpptes för två år sen ville hyllningarna och superlativen från både recensenter och internationella storheter aldrig ta slut. Året efter kom ännu ett kvitto på genomslaget, Damon Albarn och hans Gorillaz bjöd med Göteborgsbandet att gästa både deras världsturné och skiva. För Little Dragon inleds våren 2011 med en egen USA-turné och avslutas med ett väldigt efterlängtat besök i hemlandet. Den 5 maj står de på Parkens scen i Göteborg och den 6 maj intar de Strand i Stockholm.

Svensk-japanska sångerskan Yugimi Nagano och hennes Little Dragon lyckas med konststycket att mixa pop, jazz, electro, r&b med en suggestivt mörk mystik utan att för den sakens skull bli pretentiösa eller ointressanta, tvärtom. Jenny Cahier på Corren kallar det "Elektronisk perfektion" medans Anders Dahlbom på Expressen tycker att "Little Dragon låter som om franska Air bestämt sig för att spela in i Majorna." Oavsett hur och av vem de beskrivs är uppfattningen att Little Dragon är något alldeles extra.

Efter att ha lånat ut sin säregna stämma till projekt som Koop, Swell Season och Hird startade Yukimi bandet 2006 tillsammans med Håkan, Fredrik och Erik som hon då delade lägenhet med i Göteborg.

Det första självbetitlade albumet kom året därpå. Men det var först när det andra albumet "Machine Dreams" släpptes 2009 som det tog fart på riktigt. Nu var det inte bara recensenter som älskade Little Dragon. Radiostationen KCRW i Los Angeles stöttade, och snabbt blev de ett välkänt namn i amerikanska undergroundkretsar. Efter flitigt turnerande i USA dröjde det heller inte länge innan både affärsmannen Diddy sades avguda dem och Damon Albarn från Gorillaz satte sig och skrev två låtar tillsammans med Yukimi och Erik. Resultatet blev låtarna "Empire Ants" och "To Binge" och båda hamnade på Gorillaz album "Plastic Beach" från 2010. Efter att både ha agerat förband och gästat Gorillaz på scenen på arenor världen över turnerar de nu igen på egen hand. Som Yukimi själv säger: "It's been amazing being with the Gorillaz - just playing at so many huge arena shows is definitely not what we're used to. But we're excited to be with our own band again."

Förköp: ticnet.se

Lägg till en tagg
Arrangör av Little Dragon

Parken

Pris

150 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.parken.se

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Vasagatan 43B

Spara intressen för Little Dragon
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Little Dragon

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Little Dragon

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Kafé / Museum & Gallerier Two little birds
Café och Galleri på Andra långgatan
Bar / Restaurang Park Aveny Café
Klassisk mötesplats!
Nattklubb Park Lane
Klassiker på Avenyn
Kropp & Själ St Jörgen SPA
Park Resort på Hisingen
Specialerbjudanden Brunch
Helger på Park Aveny Café
Jag söker
Laddar guider...