Evenemanget har varit

Daniel Johnston

Konsert

Daniel Johnston
Pustervik

LIVE: Daniel Johnston + Rambling Nicolas Heron

Daniel Johnston är ett kultfenomen och en lo-fi legenden som blev stor hjälte i amerikanska indiekretsar genom sina egenutgivna kassettinspelningar som blev storsäljare i hemstaden Austin, Texas. Staden Austin har alltid älskat sina egensinniga karaktärer och Johnstons barnsligt naiva men naket ärliga texter om olycklig kärlek, seriehjältar och rädsla för satan till sköra Beatlesmelodier har med åren gjort honom till en av stadens största personligheter. Ryktet om denna bipolära singer/songwriter och hans fantastiska låtar har spridit sig genom åren framförallt genom ivrigt påhejande supportrar som Sonic Youth, Kurt Cobain (som ofta sågs i Daniel Johnston t-shirts), Butthole Surfers och Yo La Tengo.

Denna kväll spelar Daniel Johnston delvis solo och delvis uppbackad av de lokala indiefolkrockboogieblues-favoriterna Rambling Nicholas Heron som i sin tur sedan avslutar med egen spelning på Woody West Lördagsklubb.

Förra året släpptes den efterlängtade debutplattan "Cannot Feel at Home" från Rambling Nicholas Heron, efter att de tidigare släppt tio album i bästa DIY-anda sedan 2006, bland annat en kassett i Italien och två CDr i USA. Debutplattan spelades in under endast fyra dagar i januari 2011 av legendariske producenten Björn Olsson (Håkan Hellström, Bear Quartet, Mattias Alkberg BD mfl.) och slutresultatet har ett säreget sound som klingar av skiftet 1979/1980 vilket står i befriande kontrast till de roots-baserade låtarna. "Cannot Feel at Home" representerar den långa väntan och den snabba urladdningen för debutbandet. En väntan som när champagneflaskan skakas och korken flyger; det som kommer ut är ljudet av boogierock, ballader och blues av ett slag som är högst särpräglat och personligt. Rambling Nicholas Heron har agerat support för bland andra Daniel Johnston, Loosegoats och Lambchop's Kurt Wagner samt spelat på Woody West Limited Edition tillsammans med Vetiver, Band of Horses och First Aid Kit och varit en del av Stay Out West-programmet.

Eftersläpp till spelningen med Rambling Nicholas Heron från kl 23.00 - 100 kr

Insläpp: 20.00
På Scen: 21.00
Pris: 225 kr
Åldersgräns: 18 år
Plats: Stora Klubben

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Daniel Johnston

Pustervik Järntorget

Pris

225 kr

Websida

http://pustervik.nu/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för Daniel Johnston
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Daniel Johnston

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Daniel Johnston

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...