Evenemanget har varit

Deer Tick

Konsert

Deer Tick

Deer Tick Med Det blev Handgemäng på GIFF

Med Det blev Handgemäng på GIFF Pustervik

John McCauley och alt.countryrockbandet Deer Tick har länge balanserat på gränsen mellan trasig tillvaro och fullständig förtvivlan, men med albumet "Negativity" tar detta Providence, Rhode Islandsbaserade gänget ett heroiskt steg framåt på nästan alla fronter. Inspelad tidigare i år i Portland med legendariske producenten/musikern Steve Berlin (The Blasters , Los Lobos , och förra årets McCauley sidoprojekt , Diamond Rugs). Albumet - Deer Tick femte i ordningen, och uppföljning 2011 hyllade "Divine Providence" - är McCauley mest personliga verk hittills liksom bandets mest direkta och universella, där deras kompromisslösa musikaliska blandning av influenser som country, punk, folk, rock och blues förenas i en härligt sammanhängande kulturkrasch.

Deer Tick låter här lika självklart självsäkra som man kan förvänta sig från ett band som har tillbringat ett par hundra nätter per år på scen i mer än ett halvt decennium. De mer än matchar styrkan av låtarna genom att ge sig i kast med en betydligt mer varierad, utmanande och eklektist ljudvärld än på några av de halsbrytande inspelningarna av sitt tidigare förflutna. Från glittrande barockpop i " The Dream’s In The Ditch" (skriven av gitarristen Ian O'Neil ) till fullt utvecklad Memphissoul i balladen "Trash". Med "Negativity" förädlar Deer Tick sin förening av berusad punk , AM-radio-hits, barbandsblues, countrysjäl och allt annat som fångar deras djupa passion för klassisk amerikansk rock ' n' roll. Deer Tick är ett av de bästa amerikanska rockbanden av sin tid, med obeveklig tro på kraften och magin i en kultur som för alltid förändrat världen.

För entré krävs Filmfestilvalens Filmpass vilket kostar 100 kr (filmfestivalens filmpass ger tillträde till alla seminarier och konserter på Pustervik, kan köpas i samtliga av festivalens biljettkontor samt på Pustervik).

Insläpp: 22.00
Pris: 100 kr
Åldersgräns: 20 år (filmfestivalens filmpass ger tillträde till alla seminarier och konserter på Pustervik)
Plats: Stora Klubben

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Deer Tick

Pustervik Järntorget

Websida

http://pustervik.nu/

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för Deer Tick
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Deer Tick

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Deer Tick

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...