Evenemanget har varit

Dinosaur Jr

Konsert

Dinosaur Jr
Guider
Pustervik

Dinosaur Jr bjöd oss i Sverige på en svettigt euforisk konsertupplevelse under 2011. Vi är glada att ha dem tillbaka.

Aldrig någonsin har ett bands fans varit mer extatiska över en återförening än 2005 när Dinosaur Jr plockade upp och satte igång rundgången på nytt. Smöret var alltså inte sålt och pengarna låg säkert kvar i fickan i och med att Lou Barlow och J Mascis nu verkar vara goda vänner igen. Men lite nervöst var det ändå fram till de släppte första albumet efter återföreningen, 2007 års Beyond. Men det var bra, riktigt bra. Hyllningarna ville aldrig avta och turnéerna världen runt har avlöst varandra sedan dess.

Sedan dess har man även hunnit med att släppa Farm under 2009 och I Bet on Sky i september 2012. Det är anmärkningsvärt att ett band som troddes ha haft sin storhetstid under 1980- och 90-talet, återuppstår och blir bättre än någonsin. Vi tackar och tar emot.

För hur tillbakalutad, melankolisk och mätt J Mascis ibland än låter när han levererar Dinosaur Jr:s ofta förbisedda texter. Det finns lika mycket guld i vad som sjungs, som hur det framförs. Men det är ju ändå gitarrerna som står i fokus när det kommer det här bandet, och inte undra på det. Det finns inget annat band i hela världen som kommer i närheten av deras sound. Vare sig det har att göra med att Dinosaur Jr föddes ur hardcore-bandet Deep Wound eller inte så har många försökt imitera dem med spridda resultat genom åren. Men det finns bara ett original.

I Bet on Sky har fått enormt goda recensioner. Svårflörtade kritiker världen över ger den 9/10 och 5/5 i diverse publikationer och första singeln Watch The Corners hade över hundra tusen visningar på YouTube nästan omedelbart efter att videon släpptes. Videon är ett utmärkt exempel på hur det kändes att växa upp med skivor som Bug och Where You Been. Tonårslycka, förälskelse, att smyga bakom sina föräldrars ryggar, falla handlöst ner i obesvarade ömma känslor som sprids för vinden i obönhörligt varma sommardagar som övergår till ljumma, lyckorusiga nätter som aldrig borde få ta slut.

Plats: Stora Klubben
Tid: 19.00
Åldersgräns: 18 år
Pris: 285:-

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Dinosaur Jr

Pustervik Järntorget

Pris

285 kr

Websida

http://pustervik.nu/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för Dinosaur Jr
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Dinosaur Jr

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Dinosaur Jr

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...