Evenemanget har varit

Joel Alme

Konsert

Joel Alme

Joel Alme Pustervik

Pustervik

Joel Alme är tillbaka med sitt tredje album A Tender Trap. Den här gången backad av musiker från Dungen och producenten Mattias Glavå. A Tender Trap är stor popromantik. Musik som på samma gång är tidslöst klassisk och ett pricksäkert samtidstidsdokument. Ännu ett svindlande vackert mästerverk.

När jag befinner mig mitt i titelspåret på Joel Almes tredje solosläpp kan jag inte föreställa mig en finare plats. Det finns ingenstans där jag hellre vill vara än mellan de svängiga trummorna som väcktes till liv av Supremes någon gång för länge sedan och den långsamma melodin hämtad från… Evigheten. Det är någonting i Göteborgssonens melodier som
påminner mig om det oändligt vackra som finns omkring oss men som oftast gömmer sig bakom lager av oväsentligheter. Som leendet hos den som älskar. Men det är också melodier som melankoliskt konstaterar att ingenting varar för evigt. Ingenting, aldrig någonsin. Jag frågar Joel vad som inspirerat och han säger att han lyssnat mycket på Kris Kristofferson, Nico (vilket jag tycker mig höra i “If She Ever Knew") och George Harrison. Det är mer gitarrbaserat den här gången, mer back to basics och mindre bombastiskt. “A Tender Trap" innehåller färre stråkar än hyllade föregångaren “Waiting for the Bells" (2010). Men om vi ska vara ärliga så har Joel Alme, som alltmer självklart framstår som en av landets bästa låtskrivare, bara ytterligare förfinat sitt uttryck. Han är inte artisten som gör helomvändningar, ända sedan starten har han framstått som extremt trygg i sin musikaliska värld där melodin alltid är den som visar vägen. Jag tror att det handlar om att söka sig till en sorts förtröstansfull plats, en värld där vi är utom fara. Att hitta tillbaka till pojkrummet. Jag lyssnar på skivan och hör långa nätter med 70-talets Elvis från stereon. Musik som har det där unika svänget och melodier som sträcker sig långt bortom nästa veckas försäljningslista. Den sortens melodier som får en tår att leta sig ut ur ögonvrån utan att man riktigt vet om det beror på sorg eller tacksamhet.

/Patrik Wirén, journalist

Tid: 19.00
Pris: 200 kr
Ålder: 18 år
Plats: Stora Klubben

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Joel Alme

Pustervik Järntorget

Pris

200 kr

Telefonnummer

Websida

http://pustervik.nu/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för Joel Alme
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Joel Alme

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Joel Alme

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...