Evenemanget har varit

John Grant

Nattklubb / Konsert

John Grant

John Grant Woody West på Pusterviksbaren

Woody West på Pusterviksbaren

JOHN GRANT (US)
22/6 Pusterviksbaren kl 20:00
DJ: Niklas Herrström (Luger)

Historien om John Grant och hans comeback tillsammans MIDLAKE på majestätiska albumet "Queen Of Denmark" tillhör de där verkligheten överträffar dikten.

Som sångare och ledare för talangfulla THE CZARS var Grant färdig att ge upp musiken när bandet slutligen havererade. Ett självmedicinerande missbruk av alkohol och kokain satte sina spår, så när ett trasigt men nära förhållande tog slut var en livslång kamp mot självförakt närmast förlorad, botten nådd och Grant umgicks med tankarna tankarna på att avsluta livet.

Men vännerna i MIDLAKE ville något annat, de övertygade Grant om att inte ge upp, erbjöd honom att flytta ner till deras hem i Denton, Texas och spela in tillsammans med dem i deras studio. Tillsammans har de skapat ett oanat mästerverk, ett grandiöst album där Grants magiska pianobaserade FM-melodier fylls av Midlakes drömska 70-tals sci-fi-soft-rock i brutalt självutlämmnande sånger.

Föreställ dig en närkontakt av tredje graden mellan The Carpenters, Mercury Rev, Supertramp, och Flaming Lips. Smärta, ånger, osäkerhet, besvikelse, rädsla, otillräcklighet, utanförskap berörs med avväpnande kvickhet, självironi och svart humor. Här finns en nostalgisk romantik kring barndomens oskyldighet och lycka men också uppgörelser med personliga demoner och fördomar kring den egna homosexualiteten. Musiken leds övertygande vackert av Grants osannolikt mäktiga baryton, rösten som alltid setts som hans främsta styrka. Nere på nio, utan något att förlora, har han rest sig med lite hjälp från sina vänner och vågat skapa det storverk han alltid varit ämnad att göra.

Skivan är även en viktig del av Midlakes karriär, då den är inspelad under samma tid som de jobbade med uppföljaren till sitt eget genombrott "The Trails Of Van Occupanther". En vidareutveckling och den felande länken till deras egen "The Courage Of Others". "The Queen Of Denmark" släpptes i dagarna av inflytelserika indie-bolaget Bella Union (Midlakes etikett och även The Czars gamla bolag) och raden av ovationer har bara hunnit börja.

Rockmagasinet MOJO gjorde den till månadens album och gav den 5/5 med stämpeln "Instant Classic", full pott i THE SUN (5/5), Nöjesguiden (6/6) och bakom följer en uppsjö hyllningar (Uncut 4/5, NME 8/10, Aftonbladet 4/5, Sonic 7/10). John Grant är en artist du bara måste upptäcka!

http://www.myspace.com/johnwilliamgrant
http://www.bellaunion.com/index.php/site/artists/john_grant

Lägg till en tagg
Arrangör av John Grant

Pustervik Järntorget

Telefonnummer

Websida

http://www.pusterviksbaren.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för John Grant
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för John Grant

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för John Grant

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Torsdagsklubben
Torsdagar på Sticky Fingers
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Nattklubb / Restaurang Hard Rock Cafe
Resto, Bar och klubb på Avenyn

De som gillade detta gillade också

Jag söker
Laddar guider...