Evenemanget har varit

Neil Halstead

Konsert

Neil Halstead

Neil Halstead Pustervik

Pustervik

Neil Halstead har under de senaste decenierna utvecklats till en av de brittiska öarnas förnämligaste och mest respekterade låtskrivare. Först med tonårsshoegazingshoppet Slowdive (som under 90-talets början låg på inflytelserika indiebolaget Creation), som efter några år utvecklades till det sensationella dreampop-alt.country-bandet Mojave 3 (som hamnade på lika inflytelserika indielabeln 4AD) och på senare år med finstämda folkpop-plattor i eget namn. Det var framförallt i

Mojave 3 som den unge Halstead hittade sin form som han sedan dess fortsatt att förfina och förädla genom åren. Mojave 3 kan ihop med sina californiska själsfränderna i Beachwood Sparks ses som pionjärer för den kosmiska alliansen av lätt svävande, psychedelisk indiepop och solblekt jordnära alt.country med klara influenser från 70-talets västkusttrubadurer och hippiecowboys som Gram Parsons, Neil Young och Gene Clark. Bandets debutplatta "Out of Tune" räknas som ett modernt mästerverk i många kretsar (fråga Aftonbladets Per Bjurman) och även om senaste plattan "Puzzles Like You" kom så sent som 2006 var Mojave 3 aktuella förra året då de agerande support för Band Of Horses på deras englandsturné.

Det är dock i eget namn Neil Halstead varit aktuell de sista åren med albumen "Oh! Mighty Engine" och en av förra årets starkaste singer/songwriter-plattor den ljuvligt lågmälda "Palindrome Hunches". En annan passion Halstead delar med sina själsliga vänner (Beachwood Sparks, The Tyde) från Californien är surfing, "Oh! Mighty Engine" är devis inspelad i Los Angeles efter surfturer på morgnarna inspelning med vänner under eftermiddagarna och det är numera surfande succé-singer/songwritern Jack Johnson som ger ut Neil Halstead via sitt egna skivbolag Brushfire Records (Rogue Wave, Matt Costa, Bahamas). Havet och vågorna har alltid varit närvarande i Halsteads enkelt eleganta melodier men på egen hand dyker folkinfluenser från landsmän som Nick Drake och Bert Jansch in i Halstead’s annars så mjukt sommarvarma verandasånger och ger dem ytterligare djup och perspektiv.

Insläpp: 19.00
På Scen: 19.30
Pris: 160 kr
Åldersgräns: 18
Plats: Matsalen

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Neil Halstead

Pustervik Järntorget

Pris

160 kr

Websida

http://pustervik.nu/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för Neil Halstead
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Neil Halstead

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Neil Halstead

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...