Evenemanget har varit

NINA KINERT

Konsert

NINA KINERT

photo Anders Widlund

Pustervik Dansar och Ler

NINA KINERT är den 27 åriga science fictionfantasten från Stockholm som trollbundit såväl unga popnördar som medelålders vinylsamlare med sin gudalika röst och sin innovativa popmusik under senare halvan av 00-talet. Nu är hon tillbaka med sitt fjärde album "Red Leader Dream", en skiva inspirerad av Star Warstriologin.

Tiden sedan föregångaren "Pets and Friends" har Nina spenderat i turnébussar runt om i Europa. I synnerhet i Holland och Frankrike där hon spelat för utsålda hus efter att singlarna "Beast och "Love Affair" roterat flitigt på A-listorna.

Red Leader Dream är ett audiellt manus till en sjunde Star Wars saga som utspelar sig på ökenplaneten Tatooine efter "The Return of the Jedi". Ett äkta science fictionepos om kärlek, hopp och äventyr betraktat genom ett fantasyfilter.

"När jag var tolv opererade jag in metallskenor i ryggen och under den långa sjukhusvistelsen såg jag Star Warsfilmerna oräkneliga gånger. Sen dess har jag alltid drömt om att spela en roll i rymdmästerverket. Efter smått overkliga händelser i mitt högst verkliga liv fick jag inspiration nog att själv skriva min egna galaktiska saga" säger Nina och sträcker på robotryggen.

Det enda sättet att fullfölja visionen var att själv agera producent, rollbesättare och skivbolagsboss. Ett slitsamt och stundtals ensamt jobb, men nödvändigt för att rättvist förverkliga idén om detta projekt.

Resultatet blev syntinsvept, atmosfärisk och rytmdriven pop där tankarna vandrar bortåt Cocteau Twins, Enya och Stevie Nicks. Ninas starkaste vapen, de smittsamma melodierna och den nästintill övernaturligt vackra rösten, har fått mer plats än någonsin.
Vid skivinspelningen i Svenska Grammofonstudion i Göteborg medverkade Jon Ölmeskog (Silverbullit), Linnea Olsson (Paintbox), Pontus Levahn (Torpedo och Tiger Lou), Jonas Gustafsson (Division of Laura Lee) samt Ellekari Sander (The Tiny).
Till att mixa skivan valdes Christoffer Berg (Fever Ray, The Knife, Hird).

http://www.myspace.com/ninakinert

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av NINA KINERT

Pustervik Järntorget

Pris

140 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.pusterviksbaren.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Heurlins plats 11

Spara intressen för NINA KINERT
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för NINA KINERT

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för NINA KINERT

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...