Evenemanget har varit

Nord & Syd

Konsert

Nord & Syd
Pustervik

"Popsånger som dröjer sig kvar och liksom inte riktigt vill släppa taget" - Nöjesguiden 5/6

Med medlemmar från Vapnet, Laakso, Holy Madre, Ironville & Penny Century har Nord & Syd kallats indiepop-Sveriges nya supergrupp och hyperaktuella debutalbumet "Som en Människa" ligger på skyhöga 4.2 enligt kritiker.se efter att landets recensenter tyckt till "Popsånger som dröjer sig kvar och liksom inte riktigt vill släppa taget" - (Gaffa 5/6, Arbetarbladet 5/5, Helsingborgs Dagblad 5/5, Värmlands Folkblad 4/5, Västerbottens Folkblad 4/5, Barometern 4/5, Västerbottens Kuriren 5/5). Singlarna "Men åh" och "Inte idag" har hörts i radio och detta ljuvliga band ger ut sina skivor på suveräna etiketten Hybris. Det perfekta gänget att hänga med i väntan på nästa platta från Annika Norlin’s Säkert!. Så här säger bandet själva om skivan:Skivan handlar om död, kärlek och utanförskap. Om att vara eller inte vara en människa. Som all bra popmusik gör. Men det är inte bara en personlig kamp utan också en politisk sådan. En kamp som skulle kunna beskrivas som ständigt aktuell, men kanske extra mycket så idag med en borgerlig regering och rasister i riksdagen.

För när en grupp i samhället föraktar en annan så börjar det alltid med en avhumanisering. Det är därför Sverigedemokrater pratar om babianer och moderater om volymer istället för flyktingar. Det är därför arbetslösa och sjuka omyndigförklaras, med syftet att låta dem bära samhällets misslyckanden som sina egna. Det är därför kvinnor reduceras till kroppar som ska våldtas när de blir obehagliga.

Rätten att vara människa handlar om att inte behöva förklara sig, ursäkta sig, skämmas. Att vara någon man pratar med och inte om. Därför heter skivan som den gör.

Insläpp: 22.00
Pris: 100 kr
Åldersgräns: 20 (18 vid förköp)
Plats: Stora Klubben

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Nord & Syd

Pustervik Järntorget

Pris

100 kr

Websida

http://pustervik.nu/

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för Nord & Syd
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Nord & Syd

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Nord & Syd

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...