Evenemanget har varit

Patrick Sweany

Konsert

Patrick Sweany

Patrick Sweany Pustervik

Pustervik

Patrick Sweany är en udda fågel och sällsynt talang inom den snabbt växande Americana-scenen. Sweany är stenhård. Genom sin uppväxt och vänskap med Black Keys’s Dan Auerbach och det faktum att den idag närmast geniförklarade Auerbach producerat två av Sweanys skivor kommer han aldrig bort från den kopplingen. Det är helt naturligt. Här finns samma ändlösa energi och entusiasm i allt som Sweany företar sig som Auerbach petar in i sin musik och i den musik han producerar (bl.a. Dr John’s suveräna "Locked Down"). Sweany hör också hemma i den skitigare och råare delen av den amerikanska musikhistorien. Här andas det Muscle Schoals och Stax eller varför inte Fat Possum, bakgator i New Orleans och Eddie Hinton.

Sweany är ett levande bevis på att det är svårt att definiera genren Americana after hur musiken låter. Sweanys musik och konserter är betydligt mer Jon Spencer än Steve Earle och attityden är betydligt mer Paul Westerberg än Buddy Miller. Sweany blandar Blues, Country, Southern Soul, Rockabilly, Punk och Rock ´n Roll. Han har ett minst sagt drivet gitarrspel, grym sång och utsökt låtskriveri utifrån en genreförnekelse som på något sätt blivit begreppets signum. Sweany är en av Fenders märkesgitarrister och helt enkelt en enastående teknisk och driven musiker. Det står dock aldrig i vägen för energin och rocken eller sångerna hos artisten och sångaren Patrick Sweany. 


Sweany har sakta jobbat sig upp till en stark status med genomgående utsökta skivor (4 album) och ett ändlöst turnérande. Sweanys senaste och ytterst personliga album "Close To The Floor" har mottagits på bästa sätt och inneburit lite av ett genombrott. Bl.a. så toppade albumet EuroAmericana Chart en tid. Classic Rock Magazine skrev bl.a. “Effortlessly cool...Sweany spins songs of grief and heavy mileage that reek of truth and petrol."

Patrick kommer till Europa med ett nästan löjligt coolt band. Ron Eoff - bas, Dillon Napier - trummor, Zach Setchfield - gitarr och sång har spelat med en hel del celebriteter (bl.a. Levon Helm, Chris Knight, Caitlin Rose och Scatter The Ashes) men främst är dom en viktig del av Sweanys svettdränkta, soulfyllda framträdanden. Just nu gör bandet succé med Tedeshi Trucks Band på deras turné genom USA.

Insläpp: 19.00
Pris: 200 kr
Åldersgräns: 18 år
Plats: Matsalen

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Patrick Sweany

Pustervik Järntorget

Pris

200 kr

Websida

http://pustervik.nu/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för Patrick Sweany
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Patrick Sweany

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Patrick Sweany

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...