Evenemanget har varit

The Crookes

Konsert

The Crookes

The Crookes Pustervik

Pustervik

I statsdelen Crookes i utkanten av Sheffiled är England sitt stereotypa jag. Studentliv, regn, pubar och stadsbussar. Det är alltså inte så underligt att förorten som gett upphov till bandets namn även speglar sig glasklart i kvartettens musik och texter. Den paradoxala relationen mellan dystopisk självömkan och melankolisk kreativitet som legat till grund för åtskilliga brittiska popband genom åren har avlat fram ännu en grupp unga musiker med lyrisk träffsäkerhet och säregna gitarrslingor.

Sedan starten 2008 har bandet fått en hel del uppmärksamhet i England, framförallt efter att ha spelat live hos Steve Lamacq på BBC Radio 1 2009 men även tack vare lovord från Sheffields stora musiknamn Jarvis Cocker och Richard Hawley. Detta följdes upp av EP:n "Dreams of Another Day" (oktober 2010) samt året efter med fullängnade debuten "Chasing After Ghosts" i mars 2011. Den produktiva kvartetten släppte sin andra fullängdare på endast drygt ett år med titeln "Hold Fast" i juli 2012.

The Crookes blandar kärleken till förortsrötternas tegelradhus med eskapism lika självklart som att man blandar Fish och Chips. Sången ger en stark smak av Jarvis Cocker samtidigt som melodierna ger en doft av The Smiths, kryddat med Belle & Sebastian. Till skillnad från dessa föregångare så har dock sångaren George Waite en betydligt skränigare röst med tydliga influenser av 50 och 60-tals pop med skorrande mikrofoneffekter blandat med hjärtskärande skrik. The Crookes musik innehåller alla ingridienser ifrån ett över 50 år gammalt brittiskt musikrecept och kommer precis rätt i tiden i ett post-britpop England som alltid behöver en injection av sin egen medicin för att överleva.

Tid: 19.00

På scen: 20.00

Åldersgräns: 18 år

Pris: 100 kr

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av The Crookes

Pustervik Järntorget

Pris

100 kr

Telefonnummer

Websida

http://pustervik.nu/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Järntorgsgatan 12

Spara intressen för The Crookes
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för The Crookes

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för The Crookes

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Pingisklubben
Pustervik Järntorget
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Bar / Konsert Klubb
Musikklubb med eget stuk!
Jag söker
Laddar guider...