Evenemanget har varit

Barnvagnsvisning

Utställning / Barn & Familj

Barnvagnsvisning

Barnvagnsvisning Guidad tur torsdagar på Röhsska

Guidad tur torsdagar på Röhsska museet

Det är vår i luften! Vi öppnar museet lite tidigare varje torsdag och välkomnar alla med barnvagn eller bärsele. Medan blommorna knoppas utanför museet pratar vi om aktuella utställningar, modehistoria, barnböcker, design eller provar på virkning. Barnvagnsvisningarna pågår varje torsdag klockan 11.15-12.00. Ingår i entréavgiften 40 kronor (årskort). Samling i receptionen. Ingen föranmälan.

26 mars 2015
Barnbokens bildvärldar
Följ med på en resa genom form- och designhistorien där vi utforskar barnbokens bildvärldar från då till nu. Hur har barnboken sett ut genom tiderna och hur kommer den att se ut i framtiden? Med fokus på design, mode och det grafiska berättandet närmar vi oss barnbokslitteraturens bilder.

16 april 2015
Kroppsideal
Med utgångspunkt i museets samlingar tittar vi på historiska kroppsideal. Vi diskuterar hur till exempel ställningskonstruktioner, rispåsar och kirurgiska ingrepp har använts för att skapa den ideala kroppen. Följt av en diskussion kring samtiden och en samtalsworkshop kring kroppsideal.

23 april 2015
Mode från 1880-talet framtill i dag
I Röhsska museets Formhistoria visas plagg från några av vår tids mest framstående modeskapare. Intendent Josefin Kilner berättar om hur modet förändrats och presenterar exempel ur museets samling.

7 maj 2015
Vi virkar mormorsrutor
Mormorsrutor är enkla att virka och kan göras i oändliga variationer. Kanske blir du inspirerad att virka en babyfilt - ett perfekt kompisprojekt - eller kanske en handledsvärmare? Vi hjälper dig att komma igång. Inga förkunskaper krävs!

21 maj 2015
Normkritisk vandring
Med utgångspunkt i museets samlingar diskuterar vi hur samhällets normer både formar och formas av mode, design, reklam och konst. Vi undersöker hur stereotyper träder fram och funderar kring varför de är så svåra att göra sig av med.

28 maj 2015
Kraftwerk
Vi utforskar en utställning som kretsar kring det inflytelserika tyska bandet Kraftwerk, som genom influenser, referenser och experimentlusta sedan slutet av 60-talet har arbetat fram en mycket distinkt estetik.

4 juni 2015
Teckna bebis på museet
Vi testar olika skissövningar. Modellen för dagen är våra barn - sovande eller krypande spelar ingen roll. Redskap: blyertspennan och ögat. Vi släpper alla våra förutfattade meningar om att teckna.

Lägg till en tagg
Arrangör av Barnvagnsvisning

Röhsska museet

Pris

40 kr

Websida

http://www.designmuseum.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Vasagatan 39

Spara intressen för Barnvagnsvisning
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Barnvagnsvisning

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Barnvagnsvisning

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Röhsska Museet
Design och konsthantverk
Kafé Röhsska café
Fika i Designmuseet
Jag söker
Laddar guider...