Evenemanget har varit

Bombus + We live in trenches

Konsert

Bombus + We live in trenches

Bombus + We live in trenches Sticky Fingers

Sticky Fingers

Ikväll releasefest för Göteborgsbandet BOMBUS. Supportade av: We Live In Trenches. <br><br>BOMBUS <br>Feffe och Matte fann varandra musikaliskt under de ljuva tonåren. I källare i Kortedala började de smida texter tillsammans. Flera år senare hade de även funnit Ulf och Peter som idag är med och bildar Bombus. Tillsammans spelar de tung, distad, nedstämd, monoton men ändå svårplacerad musik. Med ekon av Melvins. Earth, Unsane, Sleep och sena Black Flag hissar Bombus doomflaggan med siktet målmedvetet inriktat mot de bottenlöst tunga riffen. Med två hyllade vinylsinglar släppta på det egna bolaget ’Mourningwood’ är det nu äntligen dags för en fullängdare. Under december månad kommer Bombus att spendera all sin tid i Welfare Sound studion tillsammans med Per Ståhlberg (Division Of Laura Lee, Daniel Gilbert) och Olle Björk (Repoman, Daniel Gilbert). En skiva väl värd att vänta på med andra ord!

Lyssna på:www.myspace.com/bombusmusic

WE LIVE IN TRENCHES
Öppna själen för suckar och klagomål men det här är historia vi skriver. Som desperata kuggar i en snårig värld signalerar och omfamnar de tidens ände. Om morgondagen aldrig gryr så skriver de musiken till dina sista timmar. När väggarna kryper närmre inpå så är det här din dos av verklighet.
”Modern Hex” är en atombomb redo att explodera och riva sönder ditt plastiga liv. Genom varje stavelse spottar övertygelse fram, för varje dissonant ton trycks tankar igenom och för varje slag går slår hammaren ner ett spik i marken. Genom ett filter av Union Carbide Productions, Flipper och The Jesus Lizard smakar vi av en cocktail av vulgära hymner. Det är fult men gott; det är oljudet från ett bultande hjärta. Utan pretentioner provocerar ”Modern Hex” och begär mer än vad den emotionellt hämmade och koncentrationsglappande kulturen klarar av idag. Med det är det inte sagt att budskapet går förlorat. Musiken spelas inte för syftet att enbart spela musik utan för att det inte finns någon annat livsval. ”Modern Hex” är ett kors du välkomnar att bära.

We Live In Trenches debuterade 2008 med sju-tummaren ”Autonomy Clinic” (Instigate Records) och pressen hängde positivt med. Sen dess har bandet etablerat sig själva som en säkert kort i leken. Live är det nästan en jobbig upplevelse men man går därifrån med vetskapen att man lever. Den dissonanta ljudväggen upprätthålls av tre äldre herrar och en något yngre dam.

Lyssna på:www.myspace.com/weliveintrenches

Lägg till en tagg
Arrangör av Bombus + We live in trenches

Sticky Fingers

Pris

60 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.myspace.com/weliveintrenches

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Kaserntorget 7

Spara intressen för Bombus + We live in trenches
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Bombus + We live in trenches

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Bombus + We live in trenches

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Sticky Fingers
Rockklubb vid Kaserntorget
Nattklubb Torsdagsklubben
Torsdagar på Sticky Fingers
Bar / Konsert Friday Night Live på Västerhus
Livemusik i världsklass på Västerhus
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Jag söker
Laddar guider...