Evenemanget har varit

KHOMA

Konsert

KHOMA

KHOMA Sticky Fingers

Sticky Fingers

Det hajpade svenska hårdrocksbandet Khoma ger sig ut på turné. Bandet gör sammanlagt sex konserter, tre i november och tre till i januari. Den tveklöst största blir på Arenan i Stockholm där Khoma spelar förband till Deftones.

På ytan kan det se ut som en ohelig allians. Sedan starten 2003 har Khoma förenat totalt mörker och melodiskt vemod, emotionella urladdningar och politisk urkraft. Brutalitet och ömsint skörhet i samma rum. Men det finns en röd tråd.

- Khoma är ett andrum där känslor och personligheter smälter samman, säger bandets sångare Jan Jämte. Ända sedan vi började spela har vi haft en vision om att skapa tung musik som speglar fler känslor än aggressivitet. Målet är att våga spegla den komplexitet vi alla bär inom oss, den som kastar oss mellan sorg och frustration, ilska och hopp.

Bandet startade som ett experimentellt sidoprojekt 2001, men växte snabbt till att bli en central del av medlemmarnas liv. Debuten Tsunami släpptes i en limiterad upplaga om 2000 exemplar och drog genast ögonen mot bandet. 2005 skrev Khoma kontrakt med Roadrunner Records (Slipknot, Sepultura, Machine Head m.m.), vilket gav medlemmarna möjlighet att fullt ut realisera sin musikaliska vision.

Resultatet blev The Second Wave, en rå, emotionell och intensiv mix av svävande melodier och mörka gitarrer. Både i Sverige och Europa möttes skivan av ett enormt gensvar och lysande recensioner. Förväntningarna från bolag och media var upptrissade, men bandet valde en låg profil.

Efter ett fåtal intima och intensiva konserter i Sverige och Europa försvann Khoma. Hemsidan stängdes ner. Inga bloggar uppdaterades, inga inlägg postades på nätet och inga konserter hölls. Nästan tre års stiltje följde och många av Khomas lyssnare började tro att bandet gått i graven under tystnad.

- Vi har aldrig slutat att göra musik eller spela tillsammans, säger Jämte. Vi kände helt enkelt att vi ville fokusera och lägga vår energi på att skapa och skriva. Khoma handlar om den kreativa processen, vår kollektiva insats. Vårt mål har alltid varit att skriva musik, inte planera, administrera och prata med bolagsfolk om vad vi måste göra härnäst.

2009 var skrivandet klart och Khoma återuppstod i offentligheten, men under förändrade förutsättningar. I samma veva kontaktades Khoma av Anders Fridén, sångare i In Flames, som tillsammans med Daniel "Tive" Tivemark startat det nya management/skivbolaget Selective Notes. Bolaget ville ha Khoma som sitt skötebarn, först ut på det nya bolaget.

- Deras idéer och syn stämde väl samman med vad vi som band pratat och tänkt på under de senaste åren, vi ville definitivt ge det ett försök, säger Jämte. De förstår vad vi gör och ger oss möjligheten att skapa och spela in efter eget huvud. De är som stöttande vänner som verkligen vill satsa på bandet, och sådana är värdefulla.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av KHOMA

Sticky Fingers

Pris

180 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.stickyfingers.nu/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Kaserntorget 7

Spara intressen för KHOMA
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för KHOMA

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för KHOMA

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Sticky Fingers
Rockklubb vid Kaserntorget
Nattklubb Torsdagsklubben
Torsdagar på Sticky Fingers
Bar / Konsert Friday Night Live på Västerhus
Livemusik i världsklass på Västerhus
Jag söker
Laddar guider...