Evenemanget har varit

Edda Magnason

Konsert

Edda Magnason

Edda Magnason Stora Teatern

Stora Teatern

EDDA MAGNASON.
KONSERT // STORA SCENEN.
Lördag 3 maj 2014 kl 20.
Pris: 345 kr // Insläpp från kl 19.

Ingen har knappast undgått Edda Magnason 2013. I titelrollen som Monica Zetterlund i filmen Monica Z har hon gjort stor succé på filmduken. Filmen har hyllats av såväl kritiker som publik och har med sina över 500 000 biobesökare blivit årets mest sedda film i Sverige. Bakom skådespelardebuten gömmer sig en av Sveriges vackraste röster och mest begåvade låtskrivare.

Artisten Edda Magnason är dock ingen debutant när det kommer till musik. Hon har spelat och skrivit musik sedan barnsben och 2010 släpptes hennes första album, den självbetitlade debuten "Edda Magnason". Albumet utnämndes till ett av årets bästa av Ingrid Strömdahl på Svenska Dagbladet. Uppföljaren "Goods" kom 2011 och hyllades även den av en enig kritikerkår.

Parallellt med filminspelningen av "Monica Z" som skedde under andra halvan av 2012 började Edda jobba på materialet till sitt kommande album. Det arbetet fortsatte in i 2013 och under hösten har hon dessutom varit solist i Skånes Dansteaters uppsättning av Ben Wright's "The Feeling Of Going" på Malmö Opera. Föreställningen bygger på Jónsis album "GO".

Så nog kan man ana att den resa som Edda Magnason gjort det senaste året har format och banat väg för det album som nu är på gång.

"Självklart är det här albumet extremt färgat av allt som har hänt de senaste åren, men kanske inte på det mest uppenbara viset, det har växt fram som ett bakom-kulisserna-soundtrack till all jazz och Jónsi-musik jag omgett mig med. Efter filminspelningen åkte jag till Toronto för att koncentrera mig på låtar igen och hälsade på vänner som gör soul och R´n´B musik. De ingredienserna finns också med nånstans i den här perioden. Stilmässigt är det för mig en naturlig fortsättning på mina två andra skivor"

Edda Magnason jobbar just nu på sitt starkaste verk hittills och i vår tar hon med de nya låtarna, blandat med gammalt material, på en turné i Sveriges tre största städer. Landet ligger öppet för vad som är på väg att bli en av Sveriges mest aktuella och uppmärksammade stjärnor.

Arr: Frihamnen Event & United Stage

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Edda Magnason

Stora Teatern

Pris

345 kr

Websida

http://goteborg.se/wps/portal/storat

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, KUNGSPARKEN 1

Spara intressen för Edda Magnason
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Edda Magnason

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Edda Magnason

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar Kristallfoajén & Vestibulen
Barer på Stora Teatern
Bar / Restaurang Storköket Ute
Uteservering på Stora Teatern
Hem & Antikviteter / Mode & Skönhet Vintage Store
Secondhand- och Vintagebutik vid
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Jag söker
Laddar guider...