Evenemanget har varit

Kajsa Grytt

Konsert

Kajsa Grytt
Stora Teatern

KAJSA GRYTT

KONSERT // STORA SCENEN
Lördag 26 oktober kl 19

Pris: 285 kr

På sitt nya album "Jag Ler, Jag Dör" utforskar Kajsa Grytt tillsammans med producenten Jari Haapalainen tidigare oupptäckta skrymslen i rockens utkanter. I samband med detta möter Kajsa åter publiken live.

På sitt nya album utforskar Kajsa Grytt tillsammans med producenten Jari Haapalainen tidigare oupptäckta skrymslen i rockens utkanter. Utifrån Kajsas enkla elgitarr-synt-sångdemos har de tillsammans skapat vävar och byggen av gitarrer, syntar, trummor och bas som bitvis hittar bortom konventionella arrangemang, rytmer och strukturer.

Skivan är delvis inspelad i New Orleans, dit Kajsa och Jari åkte för att hitta inspiration och fri luft, det gör ibland gott att resa iväg från de invanda sammanhangen. I New Orleans flödar musik, mat och människor i ett annat tempo än i Sverige, kanske i ett mer obundet och mindre nervöst kulturklimat.

Ett tema för plattan kan vara konstnärskap i vid bemärkelse, att skapa något utan sidoblickar eller kommersiella hänsyn, med sikte på verkshöjd och kvalitet.

Men här finns också Kajsa Grytts texter, som denna gång bränner på ett personligt plan i både nutida och dåtida betraktelser över livet, kärleken, ensamhet, kåthet och universums förunderlighet. Det fina är att låtarna i Kajsa Grytts egen värld känns självklara och tillgängliga, trots att de många gånger inte liknar något annat.

Under våren 2013 släpptes singeln "Ensam" i sällskap av en extraordinär och spektakulär video som uppmärksammades i media. "Jag Ler, Jag Dör" kommer ut 18/9.

Live kommer Kajsa Grytt att kompas av ett band bestående av Jari Haapalainen, Henrik Nilsson och Mia Coldheart, den sistnämnde till vardags känd som frontfigur i Crucified Barbara.

Arr: PK musik.

Presenteras av Frihamnen Event & United Stage.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Kajsa Grytt

Stora Teatern

Pris

285 kr

Websida

http://goteborg.se/wps/portal/storat

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, KUNGSPARKEN 1

Spara intressen för Kajsa Grytt
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Kajsa Grytt

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Kajsa Grytt

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Krog & Pub Kajsa Warg
Kvarterskrog & Klubb vid Karl
Bar Kristallfoajén & Vestibulen
Barer på Stora Teatern
Bar / Restaurang Storköket Ute
Uteservering på Stora Teatern
Hem & Antikviteter / Mode & Skönhet Vintage Store
Secondhand- och Vintagebutik vid
Jag söker
Laddar guider...