Evenemanget har varit

MADE IN VARA

Scen & Teater

MADE IN VARA

MADE IN VARA Dans på Pusterviksteatern

Dans på Pusterviksteatern

Dans av och med unga!

Made in Vara och koreografen Dorte Olesen tar ungdomarnas eget skapande på allvar och får dem och dansarna att mötas som jämlikar kring livets stora känslor.

Föregångaren Made in Sweden - de stora känslornas föreställning var en varm och innerlig uppsättning som skapades för Dansstationens Turnékompani i Malmö. Sju niondeklassare medverkade i en dansföreställning med fyra proffsdansare. Nu är det samma koncept, fast med elva gymnasister från Lagmangymnasiet i Vara.

"Här finns en befriande närvaro och oförställdhet som smittar… ett mjukt samspel som är en vacker och intensiv påminnelse om hur samhällskroppen borde se ut." - Anna Ångström, SvD

Den danskfödda koreografen Dorte Olesens skapande skulle kunna sammanfattas i ett ord - normbrytande. Olesen vill att publiken ska tänka till, oavsett om det sker av irritation, lättnad eller förtjusning.

Dorte Olesen är en ständigt återkommande koreograf på Pustervik, nu senast med Orena Tankar hösten 2010. Innan dess har Dorte skapat bland annat det uppmärksammade sceniska verket Pudel och föreställningen Ful flicka (2006) som turnerade med Dansnät Sverige.

Inför arbetet med Made in Sweden- de stora känslornas föreställning 2009 (föregångaren till Made in Vara) hälsade hon en grupp fjortonåringar välkomna med orden ’Varsågod, vrid på kranen till er själva!’. Uttalandet visar Olesens starka intresse för andra människors erfarenheter och kreativa kraft. Genom att låta människor i olika åldrar och med olika erfarenheter mötas skapar Olesen ett kreativt kaos. Ett kaos som hon filtrerar genom sina egna upplevelser, lärdomar och galenskaper. Det är denna krävande process som resulterar i att inget av de mångskiftande och utmanande verken är det andra likt. I gruppen med både professionella dansare och högstadieungdomar kom hon och de medverkande åt de riktigt stora känslorna och en påtaglig närhet till varandra och till åskådarna. Samma process står som grund för vårens Made in Vara, denna gång med gymnasieelever.

På scenen 11 ungdomar från Vara och proffsdansarna Pablo Fernandez, Alexandra Göransson, Emelie Garmén och Sara Ekman från Dansstationen, Malmö

Mer om Dorte och föreställningen hittar du här:www.dorteolesen.se

Pris: 120-160 kr

Lägg till en tagg
Arrangör av MADE IN VARA

Stora Teatern

Pris

160 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.pustervik.goteborg.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Heurlins plats 11

Spara intressen för MADE IN VARA
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för MADE IN VARA

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för MADE IN VARA

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Matkultur / Scen & Teater Oakleys Showrestaurang
Mat och middagsshow på Tredje Långgatan
Barn & Familj Lekpalatset
Kul för barn i Kållered (0-10 år)
Motion & Hälsa / Barn & Familj Åbybadet
Upplevelsebad och motionssim
Natur & Utflykt / Bokbara Upplevelser Till Danmark över dagen
Mat, shopping och utflykt med Stena Line
Jag söker
Laddar guider...