Evenemanget har varit

Filmkväll 24/4 - Tema 40-talet

Bar / Film

Filmkväll 24/4  - Tema 40-talet

Filmkväll 24/4 - Tema 40-talet Film, quiz och

Film, quiz och trevligt sällskap

Dags för lite old school-skräck igen. Det kanske inte är så ofta man självmant väljer att slå sig ner i soffan för att kolla in filmer som har över 60 år på nacken. Därför tänkte vi nu ge er alla chansen att hänga med tillbaka till 40-talets ofta något förbisedda skräckfilmsvärld. Detta decennium har ju bidragit med en rad odödliga filmklassiker men just vad gäller skräck tillhör det förvisso inte något av de främsta. Just därför är det desto lättare att glömma bort de pärlor som faktiskt producerades under denna tid. Visst tänker man kanske främst på Universals alla monsterfilmer som fortsatte och gå upp på biograferna med jämna mellanrum, men av större intresse är kanske RKO :s framgångsrika B-skräckisar, ofta producerade av den legendariske Val Lewton. Skräcken blev överlag mer psykologisk, det var publikens egna vardagsrädslor som filmskaparna spelade på, där det skräckinjagande ofta doldes bland skuggorna. Frågan är nu, blir det någon slags klassisk gotisk skräck eller kanske en mörk thriller i film noir anda - eller kanske något helt annat? Ja, som vanligt är det ni som avgör detta, så rösta innan det är för sent här på hemsidan.

Vi kör vidare med temaquiz baserade på det årtionde som är på tapeten. Så hur står det till med era skräckkunskaper när det kommer till 40-talsfilm? Varken Bogart, Bergman, Cagney eller Bacall lär väl dyka upp, men säkert någon annan gammal bekant. Denna gång är det Arif som klippt och klistrat, så det blir säkert en orgie i värdelöst vetande. Senast vann Quiz of the Vampire för tredje gången, kan någon möjligen bryta denna trend? Filmkvällen är gratis som vanligt och mat samt dryck finns också att köpa för en billig penning för alla småsugna. Passa även på att införskaffa en av våra unika ToB-tröjor innan de tar slut! Endast 100 Kr. Säg bara till någon av oss så fixar vi det.

För tid och plats, se hemsidan: theatreofblood.se

Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till theatreofblood.tob@gmail.com eller kontakta oss via länken här på hemsidan.

Vi ses!

ToB-gänget

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Filmkväll 24/4 - Tema 40-talet

Theatre of Blood

Websida

http://www.theatreofblood.se/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Lindholmspiren 3

Spara intressen för Filmkväll 24/4 - Tema 40-talet
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Filmkväll 24/4 - Tema 40-talet

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Filmkväll 24/4 - Tema 40-talet

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar Kino
Bar i Viktoriahuset
Bar Cristal Bar
Champgagnebar på First Hotel G
Bar Elite Baren
Martini vid Västra Hamngatan
Bar / Restaurang Mañana Majorna
Tapas i två våningar
Bar / Restaurang Bishop's Arms Järntorget
Brittisk pub i Linnéstaden
Jag söker
Laddar guider...