Evenemanget har varit

Skräckfilmskväll 21/11

Bar / Film

Skräckfilmskväll 21/11

Skräckfilmskväll 21/11 Tema 50-talsskräck

Tema 50-talsskräck

Teknikens under, ja det är väl det man kanske först tänker på när skräckfilm från 50-talet kommer på tal

Visst har innovativa filmskapare redan tidigare gett oss filmer som känns förbluffande för sin tid, men det är under det årtionde då de första tonåringarna gick loss på Elvis, folk införskaffade TV och USA faktiskt var ideallandet för oss svenskar som det började hända saker. James Dean och Marilyn Monroe var visserligen de stora filmstjärnorna, men publiken kunde även ta del av jättelika monster, ondsinta utomjordingar, jätteinsekter och gamla klassiska skräckgestalter i nya och blodiga tappningar. Med "moderna" specialeffekter tog skräck- och sci fi-filmen ett nytt steg i utvecklingen och med det kalla kriget som bakgrund fick biobesökarna nu ofta ta del av historier som utspelades i vår egen samtid snarare än i 1800-talets gotiska miljöer. Filmtitlarna sa väl mycket om vad det handlade om, "Fantomen från Mars", "Världsrymden Anfaller", "Tarantula", "Godzilla" och "Monstrt från Svarta Lagunen" är ju 50-talet i ett nötskal, den sistnämnda visades ju även i 3-D. Men även Hammer slog igenom, vilket innebar att biobesökare åter kunde stöta på gamla bekanta i filmer som "The Curse of Frankenstein", "Dracula" och "The Mummy". Peter Cushing och Christopher Lee var de stora skräckfilmstjärnorna och Terence Fisher regissören för dagen.

Vad ska vi då göra av detta. Mycket av 50-talets klassiker känns som de varvats på TV åtskilliga gånger och vår ambition på ToB är ju att erbjuda er kära publik något oväntat. Vi får se om vi lyckas med denna föresats, som vanligt är det ju ni som avgör vilken typ av film det ska bli. Vi kan väl säga så mycket som att det är ett ganska brett spektrum att välja mellan, från mänsklig ondska till utomjordisk fasa, dödligt allvar till svart humor, färg eller svartvitt. Ni slipper dock ta med era gamla 3-D glasögon, det kan vi lova. Quiz blir det också förstås, denna gång i regi av Arif som satt ihop enklurig tävlig baserad på kvällens tema. Ska någon rå på Der Todesking, ja upp till bevis gott folk!

Det var fullsatt förra filmkvällen, så vill ni ha bra platser kom i tid! Evenemanget är så klart gratis eftersom gratis är gott.

Mat och dryck finns också att köpa för en billig penning för alla småsugna. Passa även på att införskaffa en av våra unika ToB-tröjor innan de tar slut! Endast 100 Kr.

Tid och plats, se hemsidan:www.theatreofblood.se

Kommande filmkväll:

19/12


Vi ses!

ToB-gänget

Lägg till en tagg
Arrangör av Skräckfilmskväll 21/11

Theatre of Blood

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Teorigatan

Spara intressen för Skräckfilmskväll 21/11
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Skräckfilmskväll 21/11

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Skräckfilmskväll 21/11

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar Kino
Bar i Viktoriahuset
Bar Cristal Bar
Champgagnebar på First Hotel G
Bar Elite Baren
Martini vid Västra Hamngatan
Bar Kristallfoajén & Vestibulen
Barer på Stora Teatern
Bar / Restaurang Carnegie Kaj
Novotels restaurang vid Klippan
Jag söker
Laddar guider...