Evenemanget har varit

Skräckfilmskväll 23/4: Tema - Japan

Bar / Film

Skräckfilmskväll 23/4: Tema - Japan

Skräckfilmskväll 23/4: Tema - Japan Quiz, film och

Quiz, film och trevligt umgänge

"Japaner, japaner, från sig vilt slående japaner... japaner som hoppar, japaner som fläker sig, japaner som gör allt för att rädda segern åt Nippon..." Ja, det är inte utan att man kunde travestera Sven Jerrings klassiska radioreferat från Berlin-OS 1936 när man tänker tillbaka på den asiatiska skräckfilmsvåg som sköljde över oss runt sekelskiftet. Från att ha varit ett tämligen obskyrt inslag för de flesta blev nu japansk skräck något som plötsligt nästan alla kom i kontakt med. Var det inte originalfilmer av Hideo Nakata eller Takashi Shimizu så fanns det alltid remakes av "Ringu" eller "Ju-On" att avnjuta. I var och varannan film dök det upp en hämndlysten likblek spökflicka med långt svart hår, redo att hemsöka alla som kom i hennes väg. Till slut blev det för mycket och folk tröttnade allteftersom temat blev mer och mer uttjatat. Så här i efterhand är det lätt att glömma bort hur mycket annan bra och intressant film som också dök upp vid denna tid, Takashi Miikes "Audition", Kinji Fukasakus "Battle Royale" och Sion Sonos "Suicide Club" för att nämna några. Således finns det fortfarande mycket spännade att upptäcka vad gäller japansk skräck, och som vanligt har vi i ToB gjort vårt bästa för att leta fram något riktigt trevligt som ni förhoppningsvis inte har sett. Som vanligt är det så klart ni som här på sidan röstar fram vilken typ av film som kommer att visas, så ta chansen att påverka!


Japanskt blir det också vad gäller kvällens quiz. Säkert kommer ni att känna igen en hel del, men vilken film var nu vilken och hur mycket sushi kommer det egentligen att förekomma? Spännande frågor som kanske får sina svar när Arif drar igång kvällens lilla tävling som uppvärmning inför kvällens huvudbegivenhet. Kanske är det just Din tur att ta hem de inteckning i ToB:s Hall of Fame. denna månad. Evenemanget är i sann ToB-anda gratis, kom i tid om ni vill ha en bra plats. Mat och dryck finns till försäljning till en billig peng samt de sista av våra fina ToB-tröjor. Ja, det sista stycket var lite av copy paste, kan det klassas som creepypasta månne?Kvällens program: Se hemsidan


Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.


Vi ses! ToB-gänget


Kommande filmkvällar:

21 maj (möjligtvis, lite beroende på väder och vind)

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Skräckfilmskväll 23/4: Tema - Japan

Theatre of Blood

Websida

http://www.theatreofblood.se

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Lindholmspiren 11

Spara intressen för Skräckfilmskväll 23/4: Tema - Japan
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Skräckfilmskväll 23/4: Tema - Japan

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Skräckfilmskväll 23/4: Tema - Japan

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Heaven 23
Resto, Bar och Lounge med bästa utsikten
Spel & Kroglek Quiz
Tisdagar på The Dubliner Järntorget
Spel & Kroglek Quiz
Söndag & tisdag på Notting Hill
Spel & Kroglek Quiz
Torsdagar på Glenn Sportbar Friggagatan
Bar / Restaurang Mañana Majorna
Tapas i två våningar
Jag söker
Laddar guider...