Evenemanget har varit

Skräckfilmskväll med ToB

Film

Skräckfilmskväll med ToB

Skräckfilmskväll med ToB Tema: Gore från 80-talet

Tema: Gore från 80-talet

Man kan väl säga att det våras … bl a för skräckfilmen. I alla fall lär det kännas så då ToB åter slår upp portarna i mitten av mars. Kanske kan vi till och med slå förra kvällens publikrekord, vem vet?

Helt klart är det i alla fall att folkets önskan kommer att bli uppfyllt på ett sätt, det kommer vankas 80-tal i någon form. Kanske vi lyckas bjuda in David Hasselhoff, vore inte det skrämmande så säg? Kvällens tema har Stoffe valt, med tanke på hans utklassningsseger i den förra Quiz-omgången är det ju inte mer än rättvist. Så bered er på något blodigt, då det är gore som gäller.

En del av er kanske inte har helt koll på vad som kategoriseras som gore-filmer. Inte så konstigt, det rör sig inte om någon strikt avgränsad genre i sig. Man kan väl säga att det är produktioner som följer i Herschell Gordon Lewis, "The Godfather of Gore, anda. Det var han som lade ribban med sin "Bloodfeast" från 1965. Vad som är typiskt för Bloodfeast och efterföljande filmer av denna sort är fokuset på blod och tarmar i förhållande till psykologisk dramatik. Det rör sig också oftast om independentfilmer med en begränsad budget. Dock stämmer inte det sistnämnda riktigt längre då vi idag ser allt mer av goreinslag i stora mainstreamproduktioner. En riktig gorefilm vill också chocka åskådaren, inte bara genom att ösa på med så mycket äckelscener som möjligt, utan även genom att skapa en riktigt obehaglig stämning. Tänk er Fulcis "The City of the Living Dead" eller "The New York Ripper t ex. Ren splatter kan ju vara mer komik än skräck som Peter Jacksons “Bad Taste" eller Brian Yusmas "Re-Animator" men vill man se något mer otäckt kanske man hellre ska välja Ruggero Deodatos "Cannibal Holocaust."

Vad det nu än blir kan vi i alla fall utlova en hel del blodslafs, men kanske inte så många subtila skrämseleffekter. Men ombyte förnöjer. Vill Du själv vara med och påverka kommande teman, så då till att vinna kommande skräckfilms-quiz. Det blir som vanligt något helt annat än tidigare.

Evenemanget är som vanligt gratis. Mat och dryck finns att köpa för en billig penning för alla småsugna.

Exakt info om tid och plats hittar du på vår hemsida:www.theatreofblood.se

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Skräckfilmskväll med ToB

Theatre of Blood

Websida

http://www.theatreofblood.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Lindholmspiren 3

Spara intressen för Skräckfilmskväll med ToB
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Skräckfilmskväll med ToB

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Skräckfilmskväll med ToB

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Utställning 1600-talet
Om porten mot väster på Göteborgs
Utställning 1800-talet
Folk i rörelse på Göteborgs Stadsmuseum
Utställning 1000-talet
Om vikingar på Göteborgs Stadsmuseum
Utställning 1700-talets Göteborg
Göteborgs Stadsmuseum
Hobby & Skapande / Barn & Familj Pick-n-Paint
Måla keramik i Linnéstaden
Jag söker
Laddar guider...