Evenemanget har varit

Alter Bridge

Konsert

Alter Bridge

Alter Bridge Trädgår´n

Trädgår´n

Alter Bridge
Support: Black Stone Cherry

Alter Bridge är rockbandet från Orlando, Florida, som bildades ur spillrorna från det grunge-rock-bandet Creed som splittrades 2004. Alter Bridge växte sig snabbt stora och har turnerat världen över sedan dess. Med tre album i ryggen kommer de nu äntligen tillbaka till Sverige. Med sig har de Sverigefavoriterna i Black Stone Cherry! Den 8 november spelar de på Trädgårn i Göteborg! Biljetterna släpps på onsdag den 15 juni.

Alter Bridge bildades av gitarristen Mark Tremonti, basisten Brian Marshall och trummisen Scott Phillips, efter det att Creed som de alla var med i splittrades 2004. De värvade Myles Kennedy som sjöng i bandet The Mayfield Four, som hade varit förband åt Creed ett antal gånger.

Hösten 2004 släppte Alter Bridge sitt debutalbum One Day Remains som snart sålde guld och plattan hamnade topp 5 på Billboard 200. Det innehåller bland annat singlarna “Open Your Eyes", “Broken Wings" och “Find the Real". Mark Tremonti skrev låtarna på albumet tillsammans med Scott Phillips och Brian Marshall.

2007 kom uppföljaren Blackbird, och efter två års turnerande tog man 2009 beslutet att göra ett uppehåll. Då passade Creed på att göra ett nytt album och en återföreningsturné och Kennedy började jobba och turnera med ingen mindre än Slash. Kennedy blev sångaren i den gamla Guns n’ Roses-gitarristen soloprojekt2010, och ska enligt riktena agera sångare även på Slash’s kommande album.

Detta gjorde att alla hängivna Alter Bridge-fans världen över blev extra förvånade och extra glada när det plötsligt meddelades att Alter Bridge skulle släppa sitt tredje album, AB III, den 11 oktober 2010. Nästan exakt ett år senare, den 8 oktober 2011, står de alltså på Trädgårns scen i Göteborg!

På samma scen, samma kväll, står också Black Stone Cherry. Med ett hopkok av Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin och Alice In Chains, men i allsångsform, är de inte nya för den svenska publiken. För några år sedan sålde de slut både Sticky Fingers i Göteborg och Klubben på Fryshuset i Stockholm, och nu senast fick de en storpublik, på just Trädgårn, att gunga i takt till deras melodiösa sydstatsrock.

www.alterbridge.com
www.myspace.com/alterbridge

www.blackstonecherry.com
www.myspace.com/blackstonecherry

Presenteras av PK musik

Lägg till en tagg
Arrangör av Alter Bridge

Trädgårn

Pris

350 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.profilrestauranger.se/tradgarn/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Nya Allén 11

Spara intressen för Alter Bridge
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Alter Bridge

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Alter Bridge

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Hobby & Skapande / Barn & Familj Pick-n-Paint
Måla keramik i Linnéstaden
Marknad & Loppis Human Bridge
Second hand på Selma Lagerlöfs Torg
Bar / Konsert Friday Night Live på Västerhus
Livemusik i världsklass på Västerhus
Kafé Café Soup n´ Bagel
Soppor och bagels vid Södra vägen
Jag söker
Laddar guider...