Evenemanget har varit

Eels

Konsert

Eels

Eels Trädgår´n

Trädgår´n

Alternativrockens kungar Eels kommer till Sverige!

Aktuella med sitt nionde och hyllade album "Tomorrow Morning" kommer den amerikanska alt-rockens okrönta kungar, Eels, till Sverige och Göteborg i sommar. Den 12 juni står Eels på Tärdgårns scen i Göteborg. Biljetterna släpps idag, den 31 mars.

Eels har haft många olika medlemmar genom åren, men i centrum har alltid sångaren, låtskrivaren och multi-instrumentalisten Mark Oliver Everett stått. Eller "E" som han också kallas.

Marks liv har kantats av flera tragedier och dödsfall i familjen vilket genom hans karriär tydligt har påverkat hans musik som i många fall är mörk och behandlar svåra tider. Allra tydligast är detta på albumet "Electro Shock Blues" från 1998 där alla låtar mer eller mindre berör ämnet döden. Låten "Elisabeth on the Bathroom Floor" handlar om hans syster Elisabeth som tog sitt liv. Trogna fans menar att detta också är hans bästa album.

Mark startade först helt på egen hand under namnet "E" och släppte två soloalbum innan bandet Eels var ett faktum. Solodebuten kom 1992 med numera kultiga albumet "A Man Called E". Det var först 1996 som det första albumet släpptes under namnet Eels.

Sedan 1996 har Eels hunnit släppa nio album, haft låtar med i en mängd filmer och hela tiden hyllats och lovordats av både kritiker och publik. Det senaste albumet "Tomorrow Morning" är det sista och avslutande albumet i en trilogi som började med "Hombre Lobo" från 2009 och "End Times" från tidigt 2010. Dessa tre album symboliserar i tur och ordning åtrå, förlust och försoning. Svårare och mörkare tider spelar alltså fortfarande en tydlig roll i Eels musik. Det andra albumet "End Times" handlar om hur han förlorat sitt livs kärlek. Och frågan är om textraden, “I’m pretty sure that I’ve been through worse. I’m sure I can take the hit", säger mer om det han har gått igenom eller om hur stark han är som person.

Rykten säger att när han nu är ute på en stor världsturné med senaste albumet, på temat försoning, är han iklädd vit jumpsuit och bandana, samt att han bjuder publiken på glass. Huruvida det är sanning låter vi vara osagt. Men att Eels kommer bjuda på något utöver det vanliga, det kan vi lova.

Insläpp: 20:00
På scen: 21:00
Pris: 260:- + förköp

Lägg till en tagg
Arrangör av Eels

Trädgårn

Pris

260 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.profilrestauranger.se/tradgarn/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Nya Allén 11

Spara intressen för Eels
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Eels

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Eels

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Hobby & Skapande / Barn & Familj Pick-n-Paint
Måla keramik i Linnéstaden
Kafé Café Soup n´ Bagel
Soppor och bagels vid Södra vägen
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Jag söker
Laddar guider...