Evenemanget har varit

Heather Nova

Konsert

Heather Nova

Heather Nova Trädgår´n

Trädgår´n

Världsartisten Heather Nova firar 20 år som artist och är aktuell med nytt album.

Förra året markerades med rött i kalendern då Heather Novas fantastiska karriär fyllde tjugo år. Under de två senaste årtiondena har Nova klättrat från ett liv i relativ obskyritet till att bli hyllad världsstjärna med en repertoar som är få förunnad. Vägen dit är kantad av många guldkorn, något hennes hängivna fanskara är mer än väl medveten om.

När nittiotalet var inne på sitt första år och Nova avslutat sina studier på Rhode Island School of Design satte hon kursen från New York mot Storbritannien och London i synnerhet. Efter att ha mött den lovande producenten Felix Tod skrev och spelade hon in sitt kritikerrosade debutalbum "Glow Stars" som plöjde den europeiska vägen öppen. Efter att turné på turné avlöst varandra hade Nova skapat sig ett namn och en trogen publik i stora delar av Europa. När albumet "Siren" dök upp på skivdiskarna 1998 och hitlåten "London Rain" gick non-stop på radion, klättrade hon in på en artonde plats på den amerikanska Billboardlistan. Vi svenskar fick ett särskilt förhållande till Nova år 2002, då hon tillsammans med Eskobar dominerade de internationella singellistorna med den smått fantastiska hiten "Someone New".

I år släpptes hennes åttonde album, "300 Days at Sea", ett album som vittnar om hennes otroliga talang som låtskrivare och berättare. Albumet tar henne tillbaka till hennes uppväxt i Bermuda; en barndom som hon spenderade mestadels till havs på båten hennes far byggt. Albumet spelades in hemma hos Nova själv, oftast på natten, och målet var att skapa ett stort rockalbum. Med råge har hon gjort det och gått där förbi. De fantastiska melodierna bär upp hennes små noveller och letar sig in i hjärtat på lyssnaren. Det är skrämmande vackert!

I sedvanlig ordning kommer Nova att bege sig ut på vägarna med "300 Day at Sea" i bagaget och i november dyker hon alltså upp i Sverige för tre spelningar, något vi är mer än bara tacksamma för. Det är något vi ser fram emot och vi räknar dagarna till dess.

Ålder: 18 År
Pris: 270:- + service
Öppnar: 19.00
På scen: 20.00
Biljetter säljes viahttp://www.eventim.se
Arrangör: KB West & Live Nation

Lägg till en tagg
Arrangör av Heather Nova

Trädgårn

Pris

270 kr

Websida

http://www.profilrestauranger.se/tradgarn/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Nya Allén

Spara intressen för Heather Nova
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Heather Nova

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Heather Nova

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Hobby & Skapande / Barn & Familj Pick-n-Paint
Måla keramik i Linnéstaden
Bar / Konsert Friday Night Live på Västerhus
Livemusik i världsklass på Västerhus
Kafé Café Soup n´ Bagel
Soppor och bagels vid Södra vägen
Nattklubb Torsdagsklubben
Torsdagar på Sticky Fingers
Jag söker
Laddar guider...