Evenemanget har varit

The Darkness

Konsert

The Darkness

The Darkness Trädgårn

Trädgårn

Brittiska The Darkness, som tog över världen 2003 med sin glammiga spandex-rock och falsettsång, kommer till Sverige för två konserter i februari. Förra sommaren återförenades de efter fem års uppehåll och spelade på Getaway Rock i Gävle, och i augusti i år öppnade de för Lady Gaga i Globen. Nu med nya albumet "Hot Cakes" i ryggen kommer de äntligen hit!
The Darkness startades år 2000 i Norfolk, England av sångaren Justin Hawkins och hans gitarrspelande bror Dan Hawkins. Tillsammans med basSisten Frankie Poullin och trummisen Ed Graham utgör de originaluppsättningen av det band som några år senare skulle ta världen med storm.
2003 släpps The Darkness debutalbum "Permission To Land" och succén är ett faktum. Ett band tydligt influerade av 70-talsglam i spandexbyxor och fjäderboa från England, och med en sångare som lyckas ta toner ingen annan lyckas med, hamnade direkt på topplistorna i Europa och runt om i världen. Låtar som "I Believe In A Thing Called Love", "Growing On Me" och "Love Is Only A Feeling" med tillhörande färgstarka musikvideor satte standarden och visade att man inte längre var tvungen att ha jeans, t-shirt och popfrisyr för att va ett band från England som slog igenom ordentligt. Albumet sålde över 4 miljoner exemplar.
Två år senare, 2005, släppte de den inom musikvärlden erkänt svåra andra skivan. "One Way Ticket to Hell …and Back" som albumet hette levererade inte lika många topplisteplaceringar som debuten, men titelspåret "One Way Ticket" blev en enorm hit, inte minst här i Sverige.
Efter flitigt turnerande världen över, både efter första och andra skivan, började livet som rockstjärna tära på bandet, inteminst sångaren och frontfiguren Justin Hawkins som 2006 tvingades lägga in sig själv på behandlingshem. Innan dess hann man annonsera att ett tredje album var på väg, och när världen i oktober 2007 fick det definitiva beskedet att Justin lämnat bandet och att The Darkness därmed var upplöst var det många som blev besvikna. Men förra året, i sin originaluppsättning, kom de tillbaka och gjorde en hyllad turné. LA Times beskrev dem då med orden “…heroically reunited, with a returned sense of fun and still this millennium’s most multi-dimensionally entertaining live rock show."
Nyligen släpptes det enormt efterlängtade tredje albumet Hot Cakes!

Ålder. 18 År
Pris: 320:- + ServiceAvgift
Biljetter säljes viahttp://www.eventim.se
Trädgårn öppnar: 17:00
Konsertlokalen öppnar: 19:00
Konserten startar. 20:00
Arrangör: KB West

Lägg till en tagg
Arrangör av The Darkness

Trädgårn

Pris

320 kr

Websida

http://www.profilrestauranger.se/tradgarn/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Nya allén 11

Spara intressen för The Darkness
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för The Darkness

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för The Darkness

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Trädgårn
Populär Restaurang vid
Nattklubb Trädgårn Klubb
Göteborgs största nattklubb
Nattklubb / Konsert Karaokeklubb
Alla Lördagar på Västerhus kl. 21:00
Bar / Konsert Öppen Scen
Gyllene Suggan
Jag söker
Laddar guider...