Evenemanget har varit

Nordkorea

Föredrag & Samhälle

Nordkorea

Nordkorea Föreläsning på Utrikespolitiska

Föreläsning på Utrikespolitiska föreningen

Nordkorea: människorna, makten, kulturen

UF bjuder in till en spännande temakväll om Nordkorea! Själva föreläsningen börjar ca 18:00, macka och dricka kommer att serveras utanför hörsalen från 17:30.

Nordkorea är ett av världens hårdast kontrollerade länder och vad som händer i landet är en stor källa till spekulation världen över. Efter Kim Jong Ils död har ett maktvakuum uppstått och världen väntar med spänning på vad som blir nästa steg. Det politiska läget diskuteras ofta i svenska medier men få pratar om människorna och kulturen. Hur lever människorna i Nordkorea? Vad lyssnar de på för musik och vad är deras åsikter om det politiska läget? Välkomna på en helkväll där svenskar som sett Nordkorea bakom kulisserna delar med sig av sina erfarenheter och vad som får dem att dras till detta mysteriösa land!

Sven-Erik Johansson
Sven-Erik Johansson är Lantbrukare och en av de svenskar som tillbringat mest tid i Nordkorea. Sedan 1999 har han arbetat som lantbruksutvecklare i landet som han har besökt över 50 gånger. För UF Göteborg hoppas han kunna ge en bild från insidan av Nordkorea och dela med sig av erfarenheter från sina många möten med nordkoreaner. Han vill försöka slå hål på myten om Nordkorea som ett fullständigt eländigt land. Människorna i Nordkorea har en särskild plats i Sven-Eriks hjärta och det är utifrån deras perspektiv han håller denna föreläsning.

Fredrik Ekman och Magnus Bärtås
Skådespelerskan Madame Choi hade en lång karriär i Sydkorea bakom sig när hon kidnappades av Kim Jong Ils agenter och fördes till Nordkorea 1978. Snart lurades också hennes ex-make i samma fälla. De utsågs till kung och drottning över den nordkoreanska filmindustrin. En monsterfilm inspirerad av Godzilla var deras sista verk innan de lyckades fly 1986.
Trettio år efter kidnappningen reser Magnus Bärtås och Fredrik Ekman till Nordkorea. Efter att ha mött den 79-åriga Madame Choi hamnar de i en märklig gruppresa genom landet som rör sig i en bana mellan monument och kulisser. De möter ett isolerat land där makten invaderat människornas sinnen och hjärtan. Ekman och Bärtås bok "Alla monster måste dö" utkom 2011 och blev en läsarsuccé.

Föreläsningen kostar 20 kronor men är gratis för medlemmar. Ett års medlemskap kostar 50 kronor och kan lösas på plats.

Lägg till en tagg
Arrangör av Nordkorea

Utrikespolitiska föreningen

Pris

20 kr

Websida

http://www.utrikespolitiskaforeningen.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Sprängkullsgatan 25

Spara intressen för Nordkorea
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Nordkorea

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Nordkorea

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Föredrag & Samhälle Västra Frölunda Bibliotek
Göteborgs näst största bibliotek
Föredrag & Samhälle Angereds bibliotek
Flitigt besökt och omtyckt
Jag söker
Laddar guider...