Evenemanget har varit

Historia A

Scen & Teater

Historia A

Historia A PotatoPotato på Världskulturmuseet

PotatoPotato på Världskulturmuseet

PotatoPotato gör upp med den exkluderande historieskrivningen och skapar sin egen. Är historien sann eller osann? Viktig eller oviktig? Och vem fan har bestämt det? Släpp taget om det du tror att du vet och låt dig förundras, inspireras, provoceras och skratta åt tusen möten som sätter din verklighetsuppfattning på prov. Historia A är en maxad collageföreställning som hade varit tråkig i en perfekt värld.

PotatoPotato har etablerat sig som en nyskapande scenkonstaktör i Malmö som ifrågasätter normer, strukturer och konventioner inom scenkonsten i Sverige. Nu ger vi oss på en jätte: världshistorien.

Med anledningen av rapporten "Kvinnor, män och jämställdhet i läromedel i historia" (SOU 2010:10), som visar på dagens genomgående censur av kvinnor i historieböckerna, håller PotatoPotato en egen historielektion. I Historia A berättas en annan historia för alla de som i skolan lärt sig att det är män som konstruerat världen. Den historia vi ständigt förhåller oss till är, precis som ordet antyder, en av många berättelser. Den har valts ut av någon som anser att den är värd att minnas. Historia A är ett annat slags Historia, lika sann eller osann, viktig eller oviktig som den vi vanligtvis refererar till som den rätta.

Ca 1,5 tim | Av och med: Karin Isaksson (text), Liv Elf Karlén (text), Linda Forsell (regi), Jenny M Jensen (gestaltning), Johan Stavring (gestaltning), Nina Haber (gestaltning), Magdalena Nordahl (gestaltning), Freja Hallberg (produktion), Anna Ahlbertz (produktion), Josefin Sandling (kostym), Maja Qvarnström (foto & projektioner), Rebecka Vilhemsson (ljus), Sandra Haraldsen (mask), Deborah Music (musik)

Entré: 160:-
Under 27 år & Studenter: 95:-

Lägg till en tagg
Arrangör av Historia A

Världskulturmuseet

Pris

160 kr

Websida

http://www.varldskulturmuseet.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Södra Vägen 54

Spara intressen för Historia A
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Historia A

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Historia A

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Kafé / Museum & Gallerier Världskulturmuseet
Museum, arkitekturupplevelse & kafé
Utställning Afghan Tales
Världskulturmuseet
Utställning Jordlingar
Världskulturmuseet
Utställning Wiphala
Liten utställning på Världskulturmuseet
Restaurang Tabla
Restaurang på Världskulturmuseet
Jag söker
Laddar guider...