Evenemanget har varit

Virginia

Konsert

Virginia
Yaki-Da

VIRGINIA [DE] · Fredag 4/10

Trunkfunk ger en musikalisk vy från Berlin när Virginia, artist på Berghains eget skivbolag Ostgut Ton, och tillika Resident-dj på anrika Panorama Bar, kommer till Yaki-Da. Hennes musik nämligen intimt förknippad med denna plats i Berlin, där mörka ljudvärldar ruvar över dansanta housebeats med ett eftertryck som skapar en av världens mest unika nattklubbsatmosfärer.

Som sångerska, DJ och producent är Virginia en artist som förenar Panorama Bars kraftuttryck med en rik och varm sångröst och kollaboratör till en rad Ostgut Ton-releaser. Hennes musikkarriär tog emellertid sin början redan i slutet av 90-talet efter en rad hitsinglar som låtskrivare, vilket utmynnade i en närvaro som DJ/promoter och långvarig resident på Sven Väths legendariska Cocoon Club i Frankfurt. Hennes första fullängdsalbum 'Twisted Mind' släpptes 2008 på Rough Trade, och antog formen av mörk electropop samproducerad med Eye-Q Records Steve-Bzet.

Sedan 2010 har Virginia framförallt riktat sina energier mot just de musikaliska atmosfärer som kännetecknas av Panorama Bar. Inspirerat av analoga spår och detroit-techno remniscent av 80/90-talet, är hennes sound perfekt utkristalliserat för långa, varma och dansanta nätter i paradoxalt hårda & industriella lokaler. Hennes första egenproducerade house/techno-EP "Loch & Hill" släpptes tidigare i år till stor uppmärksamhet, och i höst är hon aktuell med sitt nya släpp 'Pulse' på samlingsplattan Ostgut 70 tillsammans med Berghain-kollegorna Barker & Baumecker, DIN, Fiedel, m.fl.

Det är med dessa kaptiverande, mörka men dansanta ljudvärldar i åtanke, som vi är glada över att presentera Virginia, en musikupplevelse, fredag 4/10 i absinten på Yaki-Da.

Välkomna!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Virginia

Yaki-Da

Websida

http://yaki-da.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Göteborg, Storgatan 47

Spara intressen för Virginia
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Virginia

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Virginia

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb / Restaurang Yaki-Da
Restaurang och nattklubb på Storgatan
Kafé Da Matteo
Vallgatan
Kafé Da Matteo
Sprängkullsgatan
Kafé Da Matteo
Victoriapassagen
Kafé da Matteo
Magasinsgatan
Jag söker
Laddar guider...