Evenemanget har varit

A Guy Called Gerald

Nattklubb / Konsert

A Guy Called Gerald

A Guy Called Gerald Hacienda på Babel

Hacienda på Babel

Till Babel’s 1 års jubileum gjorde vi en Hacienda-afton med engelska acid-house pionjären Andrew Weatherall. Den 12:e februari bjuder vi på en favorit i repris, fast denna gång med legendariska A Guy Called Gerald!

A Guy Called Gerald fick sitt stora genombrott 1988 med låten Voodoo Ray som blev ett signum för hela genren Acid House. Tidigt letade han sig till den numera klassiska klubben The Hacienda i Manchester.

Det var på Hacienda det hände i slutet av 80-talet och början på 90-talet, det var där Madonna spelade för första gången i Europa, det var där The Smiths föddes, det var där Joy Division regerade, det var där Happy Mondays skapade sina acid-house låtar, det var där UK House föddes och det var framförallt på Hacienda som epicentrum banade väg för den våg av dansmusik som svepte in över Europa.

A Guy Called Gerald eller Gerald Simpson som han egentligen heter är född av jamaicanska föräldrar i England, med en farbror som är namnkunnige reggae-artisten Duckie Simpson , har han under två decennier blandat futuristiska ljudlandskap och skapat allt från acid-house, house, techno, drum & bass och jungle till ambient och trip-hop produktioner. Att han spelar på Berghain i Berlin oftare än någon av oss besöker Folkets Park och headlinar festivaler över hela världen är ett bevis på att det är bra virke i denna 47åriga gentleman som nu letat sig till vårt kära Malmö.

Jimi Disko - Som warm-up till denna fantastiska natt levererar vi ingen mindre än Jimi Disko. Jimi som tillsammans med Jeff Bennett drev skivaffären Cosmic One Records & Subwax på 90- och början av 2000-talet. Han sägs ha en av Sveriges mest kompletta Acid House, Chicago & Detroit samling så förbered er på ett set full proppat med klassiker!

Hacienda Lund - I baren hittar vi “Hacienda Lund” som är klubben som startades på ett köksbord i Malmö en mörk november för två år sedan inspirerad av just Hacienda i Manchester. På nolltid växte man till Lunds största klubb under 2010 med fullsatta, yviga nätter som bland andra såg den gamla Hacienda-residenten Jon Dasilva och A Guy Called Gerald lyfta taket på Smålands Nation.

Ida Sessions spelar synth, italo och elektronisk disco från 60-talet tillsammans med Rundgångs och TRICKS/TRICKS/TRICKS Dennis Lood som spelar musik som drar mot disco, kraut, new-wave, techno och electro ofta med en ko-klocka inom räckhåll och en punk-attityd till euroforin.

VAD: Hacienda feat. A Guy Called Gerald (UK) LIVE
NÄR: Lördag 12 Februari, 23:00-03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs i Kyrkan: A Guy Called Gerald (UK), Jimi Disko
DJs i Baren: Hacienda Lund, Ida Sessions (Ich Robot), Dennis Lood
ENTRÈ: 105 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11). 80 kr innan 24:00, 120 kr efter i dörren.
ÅLDER: 20 år
WWW: guycalledgerald.com
SPOTIFY: A Guy Called Gerald

Lägg till en tagg
Arrangör av A Guy Called Gerald

Babel

Pris

120 kr

Telefonnummer

Websida

http://open.spotify.com/artist/1TV0WTE9ukywcLGMh4j4iU

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Spångatan 38

Spara intressen för A Guy Called Gerald
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för A Guy Called Gerald

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för A Guy Called Gerald

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Babel Nattklubb
Partykyrkan numero uno
Bar / Restaurang Babel Mat & Dryck
När Manhattan möter Möllan
Nattklubb Etage
Hits, house och elektro på Stortorget
Nattklubb I love Party
Hipp på fredagar
Nattklubb Adelgatan
Malmös hetaste mötesplats
Jag söker
Laddar guider...