Evenemanget har varit

Martin Persson

Kurs / Film

Martin Persson

Martin Persson POPSKOLAN på Babel

POPSKOLAN på Babel

Musik spelar stor roll i människors vardagsliv. Men rollen är föränderlig. I dagens digitala medielandskap skapas nya förutsättningar för hur människor kan ta del av musik, liksom nya möjligheter.

”Musiken i det digitala medielandskapet” är en kurs om just detta, på Malmö Högskola, som håller föreläsningar “på stan” under namnet Popskolan. Kursens och föreläsningarnas syfte är att dels kritiskt belysa de förutsättningar och roller som gäller för musik och för aktörer i musikbranschen i ett föränderligt, digitalt medielandskap, dels ge kursdeltagarna möjligheter att praktiskt arbeta med frågor som berör branschen: Vad innebär det att vara t.ex. musiker, skivbolagsdirektör, dj, klubbarrangör och musikkritiker?

Som föreläsare på Popskolan denna kväll har vi Martin Persson, en av Sveriges mest aktiva videoproducenter under musikvideons verkliga storhetstid, 90-talet. Martin är aktuell som producent för filmen “Fyra År Till”, med Björn Kjellman i huvudrollen, som har premiär den 26 november.

Martin Persson
Martin är VD, delägare och producent på Anagram Produktion sedan 2005. Dessförinnan var han ägare och VD för Apollon Bild & Film under nästan 20 års tid. Bland hans senare produktioner kan nämnas långfilmer som Karaokekungen, H:r Landshövding och Morgan Pålsson - Världsreporter. För TV har han bland annat producerat Julkalendern 2008, Gynekologen från Askim och HippHipp! jul. Tillsammans med ungerska och irländska respektive norska kollegor har han nyligen samproducerat den prisbelönta filmen The Investigator (Karlovy Vary International Film Festival 2008) och De galnes hus (Den Norske Filmfestival i Haugesund 2008), baserad på Karin Fossums bästsäljare med samma namn.

Under kvällen kommer Martin att reflektera över bland annat produktionskostnader nu och då, musikvideon som inkörsport till filmbranschen och varför en video är bra… eller dålig för den delen.

VAD: Popskolan med Martin Persson
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 30 september, 18-20
ENTRÈ: Fri entré
WWW:http://www.sf.se/filmer/film/16002742/Fyra-aar-till

Lägg till en tagg
Arrangör av Martin Persson

Babel

Telefonnummer

Websida

http://www.sf.se/filmer/film/16002742/Fyra-aar-till

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Spångatan 38

Spara intressen för Martin Persson
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Martin Persson

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Martin Persson

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Babel Nattklubb
Partykyrkan numero uno
Museum & Gallerier Galleri Persson
Konstgalleri på Jöns Filsgatan
Bar / Restaurang Babel Mat & Dryck
När Manhattan möter Möllan
Provning & Kurs / Restaurang Tapori Tiffins
Ecological, Vegan, Ayurvedic i Mitt
Jag söker
Laddar guider...