Evenemanget har varit

Saint Etienne

Konsert

Saint Etienne

Saint Etienne, FOTO: Elaine Constantine

Babel

Saint Etienne (UK) LIVE

Den dansinspirerande indiepopen har ett skyddshelgon och dess namn är Saint Etienne. Den 21 maj återvänder detta skyddshelgon till Malmö där de tidigare spenderat mycket tid och spelade in skivan “Good Humor".

När skivsamlaren Bob Stanley och elektroniska profeten Pete Wiggs träffades för första gången kunde de knappt forma hela meningar. Lyckligtvis hade de lärt sig hantera språket tillräckligt bra för att kunna övertyga Sarah Cracknell att gå med i bandet då de träffade henne på Burger King på Kings Cross 1991.

Trion gav ut “Foxbase Alpha" som blivit något av en klassiker av samplings- och “klipp & klistra"-pop. Snart hade de etablerat sig som de givna krönikörerna av London, en starstruck kombination mellan Pet Shop Boys och Peter Ackroyd.

Saint Etienne är bandet som aldrig stått still och var pionjärer för folktronica med “Tiger Bay" (1994), gjorde scandopop i Malmö med “Good Humor" (1998) och förvandlade sitt kapital till film, med sitt egna soundtrack, på “Finisterre" (2002).

Tales From Turnpike House" (2005) anses av många vara deras lyxigaste, mest emotionella och trallvänligaste album hittils. Deras sökande efter det perfekta beatet fortsätter dock. Senast har de arbetat med Tim Powell (Xenomania) och Richard X.

Saint Etienne är lite som om Kylie Minogue vuxit upp i Stoke Newington istället för en australiensisk tv-serie och startat band med Andres Lokko. Nördigt, dansant, nyskapande och framförallt jävligt LONDON!

Den dansinspirerande indiepopen har ett skyddshelgon och dess namn är Saint Etienne. Vi välkomnar er tillbaka till Malmö och till Babel!

Till en av vårens viktigaste musikbokningar presenterar Babel och Doc Lounge Malmö ett unik samarbete. Inför Saint Etiennes konsert lördag 21 maj så bjuder Doc Lounge in till pre-party med en en unik, skräddarsydd filmvisning med den kritikerrosade och alltid lika aktuella konst- och dokumentärfilmen Saint Etienne — Finisterre. En helkväll som Malmö sent ska glömma.

VAD: Saint Etienne (UK) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 21 Maj, klockan 19:00-23:00
DJs: Eggstone
FILM: Saint Etienne — Finisterre
ENTRÈ: 275 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 290 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år
WWW: saintetienne.com, myspace.com/saintetienne

Lägg till en tagg
Arrangör av Saint Etienne

Babel

Pris

290 kr

Telefonnummer

Websida

http://babelmalmo.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Spångatan 38A

Spara intressen för Saint Etienne
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Saint Etienne

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Saint Etienne

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Nattklubb Babel Nattklubb
Partykyrkan numero uno
Bar / Restaurang Babel Mat & Dryck
När Manhattan möter Möllan
Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...