Evenemanget har varit

Tracing the invisible

Utställning

Tracing the invisible

Tracing the invisible Matteo Rosa - Galleri

Matteo Rosa - Galleri Spegeln

Utställning med bland annat teckning, foto, video och installation.

Matteo Rosa arbetar med olika tekniker, främst teckning, foto, video och installation. Det centrala temat han utforskar i sin konst är förgänglighet: spelet mellan form och formlöshet, förvandling och stillhet, föreställning och närvaro. I denna utställning presenterar han en serie nya arbeten på papper som skildrar vardagshändelser i en offentlig trädgård i Malmö.

Tracing the invisible har sin utgångspunkt i ett projekt Rosa utförde i Slottsträdgården 2007, när han deltog i ett initiativ av Konstfrämjandet att skapa dialog mellan samtidskonst och vanliga arbetsplatser. Konstnären ville undersöka långsamt och repetitivt manuellt arbete, där intellektet vilar och en högre kroppsmedvetenhet framträder. Han började filma trädgårdsmästare i arbete och skiftade gradvis sin uppmärksamhet till hela miljön - trädgården som helhet. I sitt arbete försökte han uppenbara det som vanligen förblir osynligt eller ouppmärksammat. Ur videomaterialet har Rosa valt ut ett antal stillbilder som sedan tryckts ut i liten skala på kalkerpapper, påminnande om kontaktkartor från en mellanformatskamera.

Utskrifterna färdigställdes av en slutkörd ink jet printer, som fördelar ett överflöd av bläck på pappret och ger dem känslan av unika, små akvareller. Liksom i en tidigare serie av videofilmer som var skapade med en defekt kamera, tar konstnären fasta på en olyckshändelse, ett tekniskt fel, för att antyda en annan dimension av verkligheten. Bläckets flyktighet i kombination med det sköra kalkerpappret skänker bilderna en särskild textur, en taktil kvalitet. Realistiska detaljer och referenser till en specifik tid och plats urvattnas och låter motivets alldaglighet övergå i en tidlös dimension som öppnar en möjlighet för betraktaren att komplettera verken med sin egen tolkning. Matteo Rosa (f. 1978 i Tione di Trento, Italien) bor och arbetar i Malmö. Han är utbildad vid Edinburgh College of Art och Konsthögskolan i Malmö, där han utexaminerades 2005. Rosa har de senaste åren ställt ut på bland annat Galleri S:t Gertrud i Malmö, Konstföreningen Aura i Lund och Galleri Mors Mössa i Göteborg, samt på Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn, E:ventGallery i London och Viafarini i Milano.

Matteo Rosa | Tracing the invisible
VERNISSAGE Lör 8 maj kl.14.00 - 16.00

Utställningsperiod: 8 maj - 19 SEPT 2010

Lägg till en tagg
Arrangör av Tracing the invisible

Biograf Spegeln

Telefonnummer

Websida

http://www.biografspegeln.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Stortorget 29

Spara intressen för Tracing the invisible
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Tracing the invisible

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Tracing the invisible

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier / Utställning Miva Fine Art Galleries
Sveriges ledande konstgalleri för modern
Museum & Gallerier Galleri 21
Galleri vid Rådmansgatan
Museum & Gallerier Galleri Estetica
Galleri vid Helmfeltsgatan
Museum & Gallerier Galleri S:t Gertrud
Konstfrämjandets galleri vid Östergatan
Jag söker
Laddar guider...