Evenemanget har varit

Feist

Konsert

Feist

Feist Cirkus

Cirkus

FEIST

Vi minns hur det var sist hon var här. Cirkus var fullt, sorlet blev till andakt, ljusen sänktes. När hon nästan omärkbart gled in på scenen skapades en slags gravitation, en omisskännlig dragningskraft. Endast utrustad med gitarr, ett band, lila tights och lugg magnetiserade och förtrollade hon oss. Stressade själar fylldes av närvaro. Alla var upprymda.

Hon gör så Feist. Höjer humöret. Fast på nya skivan Metals blir man först osäker på om det fortfarande förhåller sig så. De ofta vemodiga, ibland ganska svarta texterna kontrasteras förvisso av Feists trösterika röst, men även den har plötsligt fått något kantigt, raspigt och krångligt över sig. Saker och ting är liksom inte lika cappuccinofärgade som ultragenombrottet The Reminder bitvis var.

Ironiskt nog är det just hetsen kring förra skivan som givit Metals sitt mer upproriska tonläge. The Reminder gjorde en indieangelägenhet till topplistehets, och Feist kastades in i en virvelvind av turnéer, TV-reklam, Sesame street, och mer turnéer. Utbrändheten kom som ett inkassobrev. När allt var över fick Feist lära sig lyssna på tystnad, och i 18 månader förblev gitarren orörd.

Inspiration kom tack och lov tillbaka, men nu med en känsla av uppror. När Feist satte sig i en lada vid Stilla havslandskapet i kaliforniska Big Sur för att spela in, stormade kreativiteten lika mycket som vädret. Och paradoxalt nog är det eftergifterna, hennes vilja att riskera ett vinnande koncept, som gör hennes musik, artistskap och utstrålning mer beroendeframkallande än någonsin. På Metals händer det saker, och live vet vi inte vad vi ska förvänta oss. Feist har gjort oss nyfikna igen. Bara hon har verktygen att göra popmusiken lika oberäknelig som oumbärlig.

Arrangör: Luger
Åldersgräns: 13 år

Support: Eirik Boe from Kings of Convenience


Parkett är ståplatsområde på denna konsert.

Lägg till en tagg
Arrangör av Feist

Cirkus Arena & Restaurang

Pris

325 kr

Websida

http://www.cirkus.se/

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Djurgårdsvägen

Spara intressen för Feist
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Feist

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Feist

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...