Evenemanget har varit

Baxter Unik återföreningskonsert!

Konsert

Baxter Unik återföreningskonsert!

Baxter Unik återföreningskonsert! Debaser 26/5

Debaser 26/5

Baxters trehövdade styrka besitter en erfarenhet av minsta skrymsle inom den musikaliska världen. Nina med sitt förflutna i det hårt turnerande rockbandet Salt utforskade under nittiotalets början hur det är att sitta och skumpa i en turnébuss på de amerikanska landsvägarna. Carl-Michael tillbringade mitten av åttiotalet med att spela in tidig hip-hop och mixade band som Melvins och Timex Social Club i en studio strax utanför San Francisco. Under tidigt nittiotal producerade han Rammstein, Just D och mixade Ulf Lundell plattor. Och Ricky är nog utan tvekan den som har designat flest skivomslag i Sverige, någonsin! Låten Got to Wake Up remixades av, bland andra, Steve Angelo och fyllde dansgolven under det tidiga 00 talet.

Baxter gav sig ut på en lite mer levande turné där Dan Lepp från Grand Tone Music anslöt sig och Baxter började spela lite mer instrument på scenen. Det var mycket uppskattat. Framför allt i Turkiet där Baxter är omåttligt populära. 2004 spelade de en konsert i Istanbul som fyllde klubben till bredden med extatiska istanbulbor som sjöng med i varenda textrad. Sedan vidtog ett litet uppehåll då Nina släppte Jazz och Visplattor med Martin Hederos, producerade Cornelis hyllningar med en hel drös av Sveriges bästa musiker och turnerade flitigt med allehanda projekt. C-M skrev filmmusik, komponerade och spelade in Radiosymfonikerna, mixade skivor med bl.a. Infinite Mass och Weeping Willows. Byggde ytterligare en studio och satte upp några guldskivor till på väggen. Ricky vann designpriser, skapade läskflaskor, designkläder, logotyper och passade på att framställa ytterligare några hundra skivomslag. Fast Baxter kunde de inte riktigt släppa taget om. Den kreativa kraft som uppstår när de möts i studion var svår att finna på annat håll. Så nu kommer den tredje skivan Tell Me Like It Is.

Låtarna är skrivna under en period på några år där de möttes i små intensiva Baxter-urladdningar. En vidareutveckling av Baxters ljudlandskap. Den här gången släpper de skivan på eget skivbolag: Baxter Records.

Lägg till en tagg
Arrangör av Baxter Unik återföreningskonsert!

Debaser Malmö

Pris

40 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 2

Spara intressen för Baxter Unik återföreningskonsert!
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Baxter Unik återföreningskonsert!

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Baxter Unik återföreningskonsert!

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Mode & Skönhet Mani
Secondhand på Davidshallsgatan
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen

De som gillade detta gillade också

Utställning Peter Wallström 8/5 - 30/5
Utställning på Galleri Rostrum
Jag söker
Laddar guider...