Evenemanget har varit

Caotico + 120 Days

Konsert

Caotico + 120 Days

Caotico + 120 Days It's A Trap på Debaser

Guider
It's A Trap på Debaser

It's A Trap
Caotico + 120 Days
Fre 13 Apr

Det var i våras som musiken från en ny Umeåtrio nådde våra öron. Bandet var Caotico och vi fastnade så gott som omgående. Under 2011 bokade vi in dem både för en spelning på Slussen och en på Medis. Nu är det alltså dags igen och denna gång besöker de både Debaser Malmö och Slussen.

Med sin första singel "Back Of My Head" kom bandet med på P3:s spellista och i samband med det började spelningarna rada upp sig innehållande besök på bland annat Umeå Open, Peace & Love och Emmaboda. Med singel nummer två, "Brains Out", som gästades av Tove Styrke, fick Caotico en riktig hit. Singeln snurrade på radio i somras och höstas och videon till "Brains Out" spelades som aldrig förr på Youtube. I januari släpper de ny singel och det efterlängtade debutalbumet planeras till första veckan i februari 2012.

Caotico består av Alexander Juneblad och bröderna Joel och Erik Dunkels. Tillsammans gör de skimrande popmusik som har blivit jämförd med Mgmt och Cut Copy. Medlemmarna har spelat i en rad olika band tidigare och producerat musik för ett helt gäng storheter. Med en look och ett sound som fångar det bästa från 80-talets skimrande pop, 90-talets tunga dansbeat uppblandat med nutida synthar och en FTW attityd som känns mer än välbehövd för tillfället så framstår Caotico som en av 2012 års hetaste debutanter!

De är respekterade av både musikpressen och publiken och deras overkliga kraut-elektro är troligtvis det mest urbana du får uppleva på en scen. Jonas Dahl, Arne Kvalvik, Kjetil Ovesen och Ådne Meisfjord i 120 Days har gjort en lång resa. Från spelningar på lokala puben på en liten norsk ö till hyllningar i Rolling Stone, NME, Pitchfork och New York Times. De växte upp och bildade förlagan till bandet i Kristiansund, men flydde till Oslo och slog sig ner i en husvagn i slumkvarteren för att leva storstadslivet, göra musik och spela på Oslos klubbar.

Hos 120 Days krockar trummaskiner med analoga synthar och elektropop med krautrock. Det låter som dansvänlig undergång och det slutar aldrig förvåna. Själva beskriver de sin ljudbild som "pop degraded, rock electrified, dance deregulated" och det ligger mycket i det. Deras sound är hur som helst helt så eget ett sound kan vara idag och har tydliga svarta kanter.

Inget förköp.
Fri entré innan 22. Därefter 50 kr.
Tid: Inne: 19-03
Ute: 15-03 (Fre 13 Apr)
Ålder: 20 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Caotico + 120 Days

Debaser Malmö

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan

Spara intressen för Caotico + 120 Days
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Caotico + 120 Days

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Caotico + 120 Days

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Jag söker
Laddar guider...