Evenemanget har varit

Cats On Fire

Konsert

Cats On Fire
Monarki på Debaser

Monarki
Cats On Fire + Alpaca Sports
Fre 27 Jul

Med tydliga influenser av band som The Smiths och Go-Betweens, har det melodiösa, kompromisslösa och synnerligen intelligenta bandet Cats on Fire lyckats återuppliva indiepopen för de missanpassade. Bandet bildades i lilla Vasa, Finland, dit många skivbolagsjättar ännu inte hade hittat. Med utrymme för att slipa och skapa något alldeles eget, släppte Cats On Fire en vinylsingel, Solid Work, tätt följd av en vinyl-EP Happiness Is A Chemistry.

Med virvlande gitarrer och ärliga texter kryllar musiken av möjligheter, politik, och lärdom. Cats on Fire har på egen hand bildat sin egen lilla provinsiella armé för att med sin musik tillsammans slå emot den trendiga, metropoliska hycklerin. Så småningom blev de uppmärksammade av tyska Marsh Marigold, som släppte deras debutalbum The Province Complains 2007.

Alpaca Sports
Det är med silkeslen melankoli som Andreas Jonsson med sitt nybildade projekt Alpaca Sports tar sig an den göteborgska indie-scenen. Till sin hjälp har han handplockat lokala musiker från band som Mattias Hellberg and the White Moose, the Flume och Windowkisser, och tillsammans har de spelat in två små poppärlor som snabbt har spridits på bloggar runt om i landet. Alpaca Sport släppte nyligen debutsingeln Just For Fun, som med glittrande ungdomsromantik fångar Göteborgs bakgate-mentalitet i sommarnatten.

Alpaca Sports förutspås en mycket spännande framtid, och snart kommer nästa singel She'll Come Back For The Indian Summer.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Cats On Fire

Debaser Malmö

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 17

Spara intressen för Cats On Fire
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Cats On Fire

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Cats On Fire

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Jag söker
Laddar guider...