Evenemanget har varit

Festivalryktens vårfest

Konsert

Festivalryktens vårfest
Debaser

Festivalryktens vårfest - Kristian Anttila
+ LMUR + DJ Niklas Eng
Fre 19 Apr

Kristian Anttila har länge varit ett unikum i svensk musik. Lite för smutsig, egen och kompromisslös för att bli ett namn bland de allra största svenska namnen men alldeles perfekt smutsig, egen och kompromisslös för att tidigt etablera sig som ett utstickande alternativ och sedan behålla och utöka sin trogna fanskara för varje skiva. Förra året anlände Djur & Människor och lät dramatisk, pompös, nervig, själfull - vacker, vacker rockmusik som gick förbi geografi, som skulle kunna ha härstammat från vilken plats som helst på Jorden.

Sedan början av 2000-talet har Kristian Anttila i intervjuer hunnit lära svenska folket hur man enklast får tag i billig mat, hur viktigt det kan vara att låsa ute sig fullständigt från omvärlden och samhället trots att man bor i Sveriges näst största stad, skriva avslutningslåtar på plattor som vidgar ut sig likt oceaner i tid (och i vissa fall heter Oceaner!), petat in ett stort antal hits som i vissa fall bör sorteras in under det mer dekadenta facket men kanske framför allt utvecklats till en låtskrivare och textförfattare av största rang. Djur & Människor har av upphovsmannen själv beskrivits som den skiva där han kommit närmast en religiös upplevelse. Sätt på inledande Hisingen - Manhattan, ljuvliga Igelkottklubben eller det svävande, nästan ambienta titelspåret och du kommer förhoppningsvis ett steg närmare att förstå vad Anttila menar.

Vi på Festivalrykten är väldigt glada att kunna presentera en artist som ofta förbises i de lite finare sammanhangen, egentligen utan rimlig anledning. Låt oss göra det här till en av världens objektivt finaste kvällar någonsin. För att komma så nära garanti som möjligt får vi även besök av Lmur - en ny samlingsplats för medlemmar från bl.a. Crying Day Care Choir och Monde Yeux, där musikerna kan utforska och uttrycka nya musikaliska idéer - och i dj-båset finnes Festivalryktens egna tyckarböld Niklas Eng.

Niklas Eng
Han som på Festivalryktens kommentarsfält skriver om alla de band du oftast inte har hört. Om du har hört bandet kommer han förmodligen hävda att han lyssnade innan dig. Ja. Detta är alltså snubben som kommer dja ikväll. Hoppas det blir bra.

Inget förköp.

Fri entré innan 22. Därefter 90 kr.

Tid: Inne: 19-03
Ute: 17-03 (Fre 19 Apr)

Ålder: 20 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Festivalryktens vårfest

Debaser Malmö

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 17

Spara intressen för Festivalryktens vårfest
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Festivalryktens vårfest

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Festivalryktens vårfest

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Jag söker
Laddar guider...